“1 YILDIR BİR ARPA BOYU YOL ALAMADINIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“1 YILDIR BİR ARPA BOYU YOL ALAMADINIZ”


 

Mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçilerinden OHAL Komisyonuna tepki

OHAL döneminde mesleklerinden ihraç edilerek mağdur edilen kamu emekçilerinin itirazlarını almak amacıyla kurulan OHAL Komisyonunun geçen bir yıllık sürede hala çalışmadığına dikkat çeken kamu emekçileri, “Bir arpa boyu yol almamıştır” eleştirisi yaptı.

Mehmet Nabi Batuk   

KESK Mersin Şubeler Platformu’nun her Cumartesi günü mesleklerinden ihraç edilen üyeleri için başlattığı nöbet eylemi bu haftada sürdü. 2017 yılı Eylül ayından beridir her Cumartesi olduğu gibi Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan kamu emekçileri; ‘işlerine geri iade’ taleplerini bir kez daha yineledi. Kamu emekçilerine ailelerinin de destek verdiği gözlenirken; basın açıklaması gerçekleştiren KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, ihraç sürecinde yaşanan hukuksuzlukları denetlemek ve itirazları almak için kurulan OHAL Komisyonunun 1 yıllık süre içerisinde hiçbir somut çalışma yapmadığına dikkat çekerek duruma tepki gösterdi. Darbe girişiminin ardından 105,151 kamu emekçisinin ihraç edildiğini ve ihraç edilenler arasında 4,132 KESK’li nin bulunduğunu kaydeden Kaya, “Bu haksız ve hukuksuz ihraçları araştırmak üzere kurulan OHAL komisyonu ise kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu yol almamıştır” diyerek tepkisini dile getirdi. 

“KONFEDERASYONUMUZUN HAKLI MÜCADELESİ KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR”
AKP’nin politikalarını eleştiren herkesin devlet kurumlarındaki üst düzey görevliler tarafından tehdit edilip hedef gösterildiğini kaydeden Kaya, duruma tepki göstererek “Muhaliflerin haklarınca soruşturmalar başlatılarak gözaltına alınmaları ve tutuklama süreçleri toplumsal muhalefeti susturma ve iktidarlarını sağlamlaştırma aracına dönüştürülmüştür. Konfederasyonumuz KESK ve bağlı sendikaların Genel merkez yöneticileri ve üyelerinin çeşitli gerekçeler ile gözaltına alınması, haklarında soruşturmaların açılmasında hedeflenen amaç Konfederasyonumuzun haklı mücadelesini kriminalize ederek itibarsızlaştırmak istenmesidir. Ancak Konfederasyonumuz kurulduğu günden beri yürütmüş olduğu haklı ve meşru mücadelesi ile milyonlarca kamu emekçisinin gönlündeki yerini çoktan almıştır” dedi. 

“DÜŞÜNCEYİ SUÇ SAYAN UYGULAMALARI KABUL ETMEYECEĞİZ”
KESK yöneticileri ve üyelerine yönelik baskı ve operasyonların arttığını kaydeden Kaya, son olarak KESK Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınmasını kınayarak, “Konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine yönelik yapılan baskılar son bulmalı gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan etkinliklerin suç sayılarak soruşturmalara tabi tutulması ancak diktatörlüklerde başvurulan bir yöntem olup, düşünceyi suç sayan uygulamaları kabul etmeyeceğimizin bilinmesi gerekmektedir. Düşünce ve ifade özgürlüğü dönemsel politikalar uğruna ezip geçilecek, yok sayılacak haklardan olmayıp yüzlerce yıllık mücadeleler ve ödenen bedellerle güvence altına alınmışlardır. İktidar, hukuku hiçe sayarak suç işlemekten vazgeçmelidir. KESK dün olduğu gibi bu günde; milyonlarca kamu emekçisinin sesi olmaya devam edecek; Emek, Demokrasi ve Barış talebinden vazgeçmeyecektir. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; OHAL kaldırılmalı, KHK’ler geri çekilmeli, hukuksuzca ihraç edilen/açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır. İçeride ve dışarıda barışçıl, laik ve demokratik ortamı sağlayacak adımlar atılmalıdır.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA