YARALI KIZIL ŞAHİNE ŞANTİYE ÇALIŞANLARI SAHİP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YARALI KIZIL ŞAHİNE ŞANTİYE ÇALIŞANLARI SAHİP ÇIKTI


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde karayolu şantiyesi çalışanları, buldukları 4 yaşındaki yaralı kızıl şahini Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etti.

İlçeye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde yol çalışması yapan karayolları ekipleri çalışma esnasında yaralı bir kızıl şahin buldu. Duyarlı çalışanlar şahini şantiyeye getirdi, ardından da Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine ulaşıp yardım istendi. Bunun üzerine ekipler Kızkalesi'ndeki şantiyeye gelerek yaralı kızıl şahini teslim aldı.

Şantiye yetkilisi Emel Akgül Yıldız, "Burada çalışan mesai arkadaşlarımız, şahini buldu. Kanadının kırık olduğunu gördük, çok üzüldük. Neticede yaşam döngüsü içerisinde yeri olan bir havyan. Rehabilite edilip yeniden doğaya salıverilmesini istedik. Doğa korumayı aradık. Rehabilite edilip tekrar doğaya salınması için güvenli ellere şimdi teslim ettiğimize inanıyoruz. Umarız her şey yolunda gider ve doğaya salınır, çok mutlu oluruz" dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin ise kuşu inceleyerek yaralı bölgenin tespitini yaptı. Çetin, "Karayolu şantiyesinden duyarlı arkadaşlarımız bizleri aradı. Çalışma esnasında yarılı bir şahin bulduklarını söylediler. Biz de ekip arkadaşlarımızla geldik buraya. Bu yaralı şahini teslim alıyoruz. Yaptığımız ön incelemede, kanadında kırık olduğunu tespit ettik. Yaralı şahinimize anlaşmalı olduğumuz Tarsus'taki hayvanat bahçesine göndereceğiz. Burada tedavisini yapacağız. Tedavi edildikten sona tekrar doğaya salacağız" diye konuştu.
Vatandaşlardan yaban hayvanları konusunda duyarlılık beklediklerini aktaran Çetin, bu şekilde yaralı hayvanların yetkililere bildirilmesini istedi.
Kızıl şahinlerin koruma altında olduğunu da ifade eden Çetin, "Yaptığımız araştırmada, incelememizde kızıl şahin olduğunu tespit ettik. Kızıl şahin nesli tükenen hayvanlar arasındadır. Ve korumamız altındadır" şeklinde konuştu.
Teslim alınan 4 yaşındaki yaralı kızıl şahin tedavisi yapılmak üzere Tarsus ilçesinde hayvanat bahçesine gönderildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA