AVUKATLARDAN TEK ADAY TEK LİSTE ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLARDAN TEK ADAY TEK LİSTE ATAĞI


 

Mersin Barosu’nda ön seçim heyecanı

Mersin Barosu’nda sol sosyal demokrat cephedeki başkan adaylarının oyları bölmesi ile yaklaşık iki yıl önce seçimlerden galip çıkan sağ kanattan Ali Er’in başkanlık süresinin dolmasına kısa süre seçim yarışı hız kazandı. Er bir dönem daha başkanlık yapmak istese de sol kanat bu defa işi şansa bırakmamakta kararlı.

Ekim ayında yapılacak seçimler öncesi Önce Baro Platformu tarafından tek liste, tek aday sloganıyla ön seçime gedildi. Seçimlerde önceki dönem başkan adaylarından Bilgin Yeşilboğaz 220 oy farkla seçimi kazanmasına rağmen salt çoğunluğu alamadığı için ikinci turda avukat Hakan Kendirci ile yarışacak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Barosu’nun geçtiğimiz dönem yapılan genel kuruluna iki aday ile girerek oylarını parçalayan ve başkanlığı Ali Er’e kaptıran sol, sosyal demokrat ve çağdaş avukatlar, genel kurul öncesindeki ön seçim sürecini tamamladı.

Mersin Barosu Önce Baro Platformu tarafından, Akdeniz ilçesindeki bir otelde tertip edilen ön seçimde Baro başkanlığına aday olan avukatlar Bilgin Yeşilboğaz, Hakan Kendirci, Kemal Alhaslıoğlu, Özgür Özbek ve Necdet Yıldırım kıyasıya yarıştı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemlerinde katılımın yoğun olduğu gözlenirken, başkan adayları avukatları salon girişinde karşıladı. Bir otelde yapılan ön seçimde 1090 avukat oy kullandı. Yönetim kurulu adaylarının, disiplin kurulu adaylarının, Türkiye Barolar Birliği Delegeliği adaylarının belirlendiği ön seçimde Mersin Barosu Başkanlık adaylığı ikinci tura kaldı. Avukat Bilgin Yeşilboğaz 220 oy farkla seçimi kazanmasına rağmen salt çoğunluğu alamadığı için ikinci turda Avukat Hakan Kendirci ile yarışacak.

“GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR”

Seçimin ardından açıklama yapan baro başkan adayı Bilgin Yeşilboğaz, “Önce Baro Platformu tarafından düzenlenen Baroda ön seçimimiz büyük bir katılım ve coşkuyla şenlik havasında geçmiştir. Demokrasimize, mesleğinize, baromuza, birlikteliğimize sahip çıkma anlamında gerçekten önemli bir adamdı. Bu adımda aday olan ve ön seçime katılan tüm meslektaşlarımıza katkılarından emeklerinden dolayı çok çok teşekkür ederim. Kazanan Baromuz olacaktır, mesleğimiz olacaktır, meslektaşlarımız olacaktır. Gücümüz birlikteliğimizdir” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TURDA KİMLER YARIŞACAK

Mersin Barosu başkanlığı adaylığı için 4 kişinin yarıştığı 2 kişinin ikinci tura kaldığı ön seçimde, Avukat Bilgin Yeşilboğaz 497, Avukat Hakan Kendirci 277, Avukat Özgür Özbek 183, Avukat A.Kemal Aslıhasoğlu 80,  Avukat Necdet Yıldırım 30 oy aldı. Yönetim kurulu adaylarının belirlendiği ön seçimde, Avukat Ece Kovan Demirtaş 599,  Avukat Bilgehan Yaşa 297, Avukat Kazım Yüksel 383 ve Avukat Burak Can Erden 366 oy aldı. Denetleme kurulu adaylarının belirlendiği ön seçimde, Avukat Seda Şendur Doygun 494, Avukat Rauf Sina Aycan 480, Avukat Cemil Yeral 465 oy aldı. Disiplin kurulu adaylarının belirlendiği ön seçimde, Avukat Nüvit Beydağ 626, Avukat H. Nilay Göksu 595, Avukat Özgür Aydın 513 oy aldı. Türkiye Barolar Birliği adaylarının belirlendiği ön seçimde ise Avukat Levent Demir 527, H. Mutlay Başar 404, Mehmet Zeki Demir 361 oy aldı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA