ESKİ TUĞAMİRALE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ TUĞAMİRALE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ


 

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin aralarında eski Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu 18’i tutuklu, ikisi firari 32 sanığın

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşmasına tutuklu 18 sanık, tutuksuz 11 sanık, avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Duruşmanın ilk gününde savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, eski Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen, TSK'den ihraç edilen eski Deniz İkmal Binbaşı İlhan Tabur ve eski Harekat Şube Müdürü Kurmay Yüzbaşı Ali Gül'ün de aralarında olduğu 10 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklar dönemin Kurmay Başkanı eski Albay Tayfun Ergi ve Demirhan'ın şoförlüğünü yapan Kadir Nevzat Yontkan hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası talep etti. Savcı, biri eski asker, 11'i eski polis 13 sanığın da “silahlı terör örgüt üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasından da beraatlerini istedi. Savcı, mütalaasında ayrıca tutuksuz yargılanan sanıklar emekli Binbaşı Mehmet Emin Ceylan, eski Uzman Çavuşlar Ahmet Tufan Özbar, Seyhan Açar, Mehmet Şimşek ile eski AKUT Mersin ekibinin lideri Hakan Topal için ise haklarında mahkumiyeti gerektirir kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat istedi. Öte yandan savcı, sanıklar hakkında adli kontrol kararlarının da kaldırılmasını istedi.

Sanıklar, mütalaa karşısında savunma yapmak için ek süre isterken, mahkeme heyeti oturumun yarın devam etmesine karar verdi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA