TEHLİKELİ KAVŞAKLARA NİHAYET EL ATILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEHLİKELİ KAVŞAKLARA NİHAYET EL ATILDI!


 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde tehlike yaratan İsmet İnönü Bulvarı, Yüksek Harman Caddesi kesişimi ile İsmet İnönü Bulvarı Stadyum kesişiminde yer alan kontrolsüz kavşaklar, trafiği olumsuz etkilediği ve trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

KIYMET GÖKÇE

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde tehlike yaratan kavşaklara yönelik nihayet harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı Melis toplantısının ikinci birleşiminde gündeme gelen konuyla ilgili öncelikle İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile  Ulaşım Komisyonu’nun görüyü değerlendirildi. 
Mezitli İlçesi, İsmet İnönü Bulvarı, Yüksek Harman Caddesi kesişimi ile İsmet İnönü Bulvarı Stadyum kesişiminde yer alan kontrolsüz kavşaklara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili komisyonların olumlu kararı meclisten de onay aldı. 

AKP’Lİ YERLİKAYA’DAN RET
Konunun görüşülmesi ve oylanması sonunda; Mezitli Belediye Meclisi’nin 06.06.1986 tarihli ve 12 sayılı kararı ile onaylanan ve halen yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında açık olan, İsmet İnönü Bulvarı, Yüksek Harman Caddesi kesişimi ile İsmet İnönü Bulvarı Stadyum kesişiminde yer alan kontrolsüz kavşakların, trafiği olumsuz etkilediği ve trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle UKOME Genel Kurulu’nun 15.11.2017 tarihli ve 2017/441 sayılı kararı ile kapatılmasına karar verildi. Bu doğrultuda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlandı. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin UKOME Genel Kurulu kararı doğrultusunda hazırlandığı anlaşıldığından, idareden geldiği şekliyle uygun görüldüğüne dair komisyon raporunun, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince onaylanmasına, yapılan işari oylama neticesinde, Meclis Üyelerinden İsmail Yerlikaya’nın ret oyuna karşılık, mevcudun oy çokluğu ile karar verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA