"REKTÖR GİBİ DAVRAN!" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"REKTÖR GİBİ DAVRAN!"


 

Mersin Üniversitesi Gençlik Komitesi üyeleri, rektörlük tarafından açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Öğrenciler rektörlüğün, kendilerini hedef gösterdiğini öne sürdü.

SONER AYDIN

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gençlik Komitesi Sözcüsü Deniz Melih Özşen, komite olarak 11 Şubat’ta Özgür Çocuk Parkı’nda bir açıklama yapmak istediklerini ancak açıklamaya OHAL nedeniyle emniyet tarafından izin verilmediğini söyledi. İzin verilmeyen açıklamayı Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştiren toplantıda kamuoyuyla paylaşan Özşen, öğrenci eylemlerinin kriminalize edilerek illegal gösterilmeye çalışıldığını iddia etti. 

“KORKU SALMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Komite adına açıklama yapan Deniz Melih Şen, “Geçen Pazar günü yapmak istediğimiz basın açıklaması polislerce engellendi. Umut-Sen üyesi bir arkadaşımız evinin önünde tehdit edildi. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler bir adım geri atmayacağız. Rektör Ahmet Çamsarı da farkındadır ki; Mersin Üniversitesi’nin kayyum rektörüdür. Akademi kayyumu taşımaz.  Akademi bilimle yürür. Yalnızca bilimle doğrultusunu belirler. Kayyumlarla bilime yön vermeye ve alt etmeye çalışanlar eninde sonunda görecekler ki ne akademi biat edecek ne de örgenciler bir adım bile geri atmayacak. Etrafımızdaki arkadaşlarımıza korku salmaya çalışıyorlar” dedi.

“ÖĞRENCİLERE AİT ALANLAR KAFELERE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”
“Bizler demokratik bir üniversite amacıyla herkesin eşit bir şekilde hak mücadelesi vermesini, düşüncesini dillendirmesini savunuyoruz” diyen Özşen, “Bugüne kadar bize üniversitede hiçbir alan tanımayan Rektör Çamsarı, geçen sene üniversiteye Furkan Vakfı’nı sokmuş bu sene ise TÜGVA’yı sokmuş stant açtırmış, bildiri dağıtmasına izin vermiştir. 
Öte yandan öğrencilere ait alanlar kafelere dönüştürülmüştür. Üniversitelerde bilim dışında fiş basılıyor, akademik yayınlardan çok kafe fişlerine rastlıyoruz. Üniversitenin yeşil alanlarını taşlaştırıp kafelere veriyorlar. Karşımıza çıkın ve yaptıklarını makul bir şekilde açıklayın ve hep birlikte oturup konuşalım. İktidarın ve sermayenin rektörü değil, bir profesör gibi davranın. Yapmak istedikleri tek şey var; gençlik örgütlerini pasife edip, yasadışı gösterip saf dışı bırakmak istiyorlar. Ama bunu yapmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA