SERTAVUL’DA TÜNEL VE VİYADÜK ÇALIŞMALARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERTAVUL’DA TÜNEL VE VİYADÜK ÇALIŞMALARI BAŞLADI


 

İç Anadolu’yu Güney’e bağlayan önemli geçiş noktalarından birisi olan Sertavul geçidinin Karaman tarafında kalan kısmında araçlar için tünel ve viyadük çalışmaları başladı.

Bin 650 rakımlı Sertavul geçidi, her kış mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyordu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken proje çalışmalarına başlanılan geçit, tamamlandığında yolun kış mevsiminde ulaşıma kapanma durumu ortadan kalmış olacak. Karaman’ın Mersin İl sınırına son köyü olan Medreselik köyü yakınında tünel ve viyadük çalışmaları yüklenici firmanın şantiyesini Aralık ayında bölgeye kurmasıyla başladı.

“TÜNELİN UZUNLUĞU 3 BİN 300 METRE OLACAK”
Tünel çalışmalarına Aralık ayından itibaren başladıklarını belirten Yüklenici Firma Etüt Proje Şefi Çağdaş Altınsoy, ”Hava şartları müsaade ettiğince çalışmalarımızı ara vermeden devam edeceğiz. Sertavul geçidi iki tüpten oluşuyor. Her iki tüpün uzunluğu da 3 bin 300 metre olacak. Viyadükle birlikte yolun uzunluğu ise yaklaşık 10 kilometre olacak” dedi.
Altınsoy, tünel inşaatında şu an 120 işçinin çalıştığını, bu sayının ise ileriki aylarda 300’e çıkacağını belirterek, tünel inşaatını en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA