BAĞIMSIZ FİLMLER MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAĞIMSIZ FİLMLER MERSİN’E GELİYOR


 

Bağımsız Filmler Festivali kapsamında dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesinin Mersin ayağını İçel Sanat Kulübü üstelendi. Proje kapsamında kentte 5 film gösterilecek.

GİZEM EKİCİ

Dünyada ilk kez 9 yıl önce İstanbul Bağımsız Filmler Festivali tarafından başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım projesi’, bu yıl sınırlarını genişletiyor ve bir yıla yayılan bir ‘sinema kulübü’ne dönüşüyor. İstanbul ve Yeni Film Fonu’nun ortaklığında Yeni Fonu adını alan etkinlik, her ayın son Cumartesi günü (Haziran, Temmuz ve Ağustos hariç), farklı bir temada, Türkiye veya Ortadoğu’dan seçilen filmlerle Anadolu’da 40’tan fazla farklı noktanın yanısıra Lefkoşa, Filistin ve İran’da seyirciyle buluşuyor.
Bu yıl Mersin’den Batman’a, Tahran’dan Ramallah’a, 33 farklı şehirde aynı anda gerçekleşecek festival kapsamında gerçekleşecek ilk gösteriminin teması ise “Kadınlar Var, Hayat Var!” olacak. İş Bankası Maximum Kart ve İş’te Üniversiteli partnerliğinde düzenlenecek ilk gösterim ise, 24 ve 25 Şubat tarihlerinde 17. İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin kapsamında gösterilecek 5 film ile yapılacak. 
15 bin kişiye aynı anda ulaşacak filmlerin yanı sıra gösterimlerin ardından yapılacak yönetmen ve ekip söyleşileri canlı yayınlanacak. Böylece katılımcılar da sohbeti izleyip, yönetmenlere soru sorabilecek. Dünyada ilk kez 9 yıl önce başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi, Mediatriple tarafından sağlanan online video platform ile gerçekleşiyor.  

PROJENİN MERSİN AYAĞINI İÇEL SANAT KULÜBÜ ÜSTLENİYOR
Dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesinin Mersin ayağını ise İçel Sanat Kulübü üstleniyor. Festivalde bu yıl; Reha Erdem’in Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen, Eylül’de gerçekleşen Adana Film Festivali’nden de “En İyi Film”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “Türkan Şoray Umut Genç Veren Kadın Oyuncu” ve “Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü” dallarında ödülleri toplayan son filmi “Koca Dünya”; Hindistan’da Google’ın çağrısıyla bir gün boyunca milyonlarca insanın telefonları ya da kameralarıyla kendi hayatlarını kaydetmesi sonucu kurgulanmış Richie Mehta filmi “India in A Day/Bir Günde Hindistan”; David Lynch’in “Fil Adam” klasiğiyle karşılaştırılan, otistik ve oldukça deforme bir bedene sahip Rikard’ın sıcacık hikâyesini konu alan “The Giant/Dev”; genç Kanadalı şair Rosie Ming’in şairler diyarı İran’da kendi geçmişine yaptığı yolculuğu etkileyici çizimlerle izleyeceğimiz animasyonu “Window Horses/Camdan Atlar” ve Londra, Venedik film festivallerinden ödüller toplayan, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adaylığına göz kırpan ve bir yeryüzü cennetinde yaşanan büyük bir aşkın gerçek hikâyesini anlatan büyüleyici ve dokunaklı “Tanna”, gösterilecek.
24 Şubat 19:00 Tanna / Martin Butler, Bentley Dean
25 Şubat 13:00 DEV / Johannes Nyholm
25 Şubat 16:00 Camdan Atlar / Ann Marie Fleming
26 Şubat 13:00 Bir Günde Hindistan / Richie Mehta
26 Şubat 16:00 Koca Dünya / Reha Erdem


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA