“VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR”


 

Artan çocuk istismarına karşı yetkilileri göreve çağıran Eğitim-iş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” uyarısı yaptı.

Eğitim-iş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, yaptığı yazılı açıklama ile çocuk istismarına karşı topluma birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Ülkemizde her gün artan çocuğa ve kadına yönelik şiddet, istismar ve tecavüz gibi insanlık dışı suçların tüm toplumu derinden sarstığını vurgulayan Boyar, “Nüfusunun yaklaşık yüzde 35’ini çocukların oluşturduğu ülkemizde, onların fiziksel, zihinsel, eğitsel ve duygusal gelişimlerine zarar veren uygulamalar ne yazık ki her geçen yıl artmaktadır.

Türkiye; cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanması ilkelerinin gereklerini yerine getiremeyen ülkeler arasındadır.
Yaşanan bu insanlık dışı suçları ise; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebileceği, babanın öz kızına şehvet duymasının günah olmadığı konusunda fetva verenlerin, karma eğitimi tahrik edici bulan ve yasaklamaya kalkanların siyasi iktidar tarafından korunup kollanmasının bir sonucu olarak görmekteyiz.
Devlet, ‘çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek’le sorumludur. Ancak AKP hükümeti, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği gibi 12 yıllık kesintili eğitim başta olmak üzere uyguladığı politikalar ile özellikle kız çocuklarını eğitimden kopararak onlara anne ve eş rolü yükleme çabası içindedir. Kız çocuklarının özgürleşmesi önüne yeni yeni engeller çıkarılmıştır. 
Kız çocukları taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılmakta, çocuklar mağdur edilirken tecavüzcüler ise özgür bırakılmaktadır.
Siyasi iktidarın çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği ortadadır.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.
Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm çocukların eğitim hakkı başta olmak üzere en temel haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmeye, çocuk istismarına, taciz ve tecavüze karşı durmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA