MERSİNLİLER KÜLTÜR PARK’TA HAYATIN RİTMİNİ YAKALIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER KÜLTÜR PARK’TA HAYATIN RİTMİNİ YAKALIYOR


 

Mersin Kültür Park’ta kullanıma sunulan ayak piyanosu vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Parka yerleştirilen ayak piyanosu ile birlikte Mersin Kültür Park’ta çeşitli ezgiler ve notalar yayılmaya başladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mersin’in kent estetiği yönünden geliştirilmesi amacı ile başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin Kültür Park’ta yapılan düzenlemeler devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yerleştirilen ayak piyanosu Mersin Kültür Park’ta yerini aldı.

Mersin Kültür Park’a giden vatandaşlar 125 santimetre eninde 350 santimetre uzunluğunda ölçülere sahip olan 24 tuşlu 2 oktav ses aralığına sahip piyano ile çeşitli müzikleri ayakları ile çalabiliyorlar. Dış ortamdan kaynaklanan sorunlara karşı dayanıklı olan ayak piyanosu sıvıya dayanıklı olarak kimyasal madde ile preslenerek kompakt malzemeden üretildi. Metal yerleri sac malzemeden yapılan ayak piyanosu 12 volt elektrik ile çalışmakta ve yüksek voltaj riski bulunmuyor.
Sabah saat 06:00 ile akşam 23:00 arasında faaliyet gösterecek olan ayak piyanosunda hangi tuşa basılırsa basılsın şarkının sıradaki notası çalınmakta kayıtlı eserler ise rastgele olarak seçiliyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA