“ÖĞRENCİLER DERSLERİ İLE TEHDİT EDİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖĞRENCİLER DERSLERİ İLE TEHDİT EDİLİYOR”


 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, AKP Gençlik Kollarının üniversite içerisinde stant açarak üye kaydı yaptığını, olmak istemeyenlerin rektörlük ve öğretim üyeleri tarafından dersleri ile tehdit edildiğini iddia etti.

SONER AYDIN

Göreve geldiği günden bu yana eleştirilerin hedefi olan Mersin Üniversitesi (MEÜ) rektörlüğüne tepkiler sürüyor. Mersin Üniversitesi Gençlik Komitesi üyesi öğrenciler geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada; solcu, demokrat öğrencilerin üniversite içerisinde stant açmasına, bildiri dağıtmasına izin vermeyen rektörlüğün Furkan Vakfı, TÜGVA gibi vakıfların stant açıp bildiri dağıtmasına izin verdiğini söylemişti. CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel de üniversite rektörlüğüne ve öğretim üyelerine eleştirilerde bulundu. 

“AKP GENÇLİK KOLLARI ÜYE KAYDI YAPIYOR”
Solcu, demokrat öğrenciler tarafından üniversite içerisinde stant açılmasına ve bildiri dağıtılmasına izin vermeyen rektörlüğün AKP Gençlik Kollarına göz yumduğunu, üniversite içerisinde stant açıp üye kaydı yapmasına izin verdiğini kaydeden Güzel, “Biz siyasi oluşumların direk üniversite içerisine girmesine bir anlamda karşıyız. Üniversite devlet kurumu olarak geçer ve devlet kurumunun içerisinde siyaset yapılmaz. Elbette herkesin bir siyasi görüşü var ancak direk parti olarak girilmesine karşıyız. Dün AKP Gençlik Kolları stant kurup üniversite içerisinde üye kaydı yapmaya başlamış. Üniversite içerisinde bir parti amblemi ile değil komisyon üzerinden siyaset yürümeye çalışıyoruz. Ancak diğer partilerin organizasyonları var, stant kuruyorlar bunlar da tamamen yanlı hareket eden rektörlerden, öğretim üyelerinden kaynaklanıyor. Ne yazık ki ellerindeki güçleri o şekilde kullanıyorlar. Öğrencileri dersleri tehdit ediliyorlar ya da öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulabilmek için mecburen oralara gidiyor” diye konuştu.

“KADIN ÖĞRENCİLER OTOBÜSLERDE TACİZ EDİLİYOR”
Üniversitede özellikle ulaşımda büyük problem yaşandığını, öğrencilerin üst üste okula gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Güzel, “Bu tacize de yol açıyor. Otobüsleri tıka basa doldurmak tacizin önün açıyor. Kadın öğrenciler zaman zaman tacize maruz kalıyor. Yurtlarda da büyük sorunlar var. Yurtlarda barınabiliyorsunuz ancak farklı görüştüyseniz çok büyük zorluklar çıkartıyorlar. Bu zaman zaamn kavgaya kadar varıyor. Şuan Yenişehir Belediyesi üniversite civarında bir yurt yapıyor. CHP’li belediyeler yurt yaparak bu tür sorunların önüne geçecek. Biz beraber, özgürce yaşamaktan yanayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA