BORÇ ÇOK HİZMET AZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇ ÇOK HİZMET AZ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası’na borçlu belediyeler sıralamasında 337 milyon TL ile 13’üncü olarak yer aldı.

Başkan Kocamaz’ın göreve geldiği günden buyana aldığı borçlanma yetkisi yaklaşık 800 milyon TL’yi bulurken, borçlanma ile hizmet oranının ters orantılı olması eleştirilere neden oldu. 

SONER AYDIN

Borcu olan belediyelerin listesini açıklayan İller Bankası, 2018 bütçesi 1 milyar 949 milyon 596 bin lira olarak belirlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 337 milyon lira olarak açıkladı. 
İller Bankası’nın açıkladığı rakamlara göre; AKP’li Bursa 1 milyar 73 milyon, AKP’li Gaziantep 821 milyon, AKP’li Sakarya 805 milyon, AKP’li Konya 699 milyon, AKP’li Antalya 614 milyon, AKP’li Samsun 531 milyon, AKP’li Denizli 502 milyon, AKP’li Balıkesir 502 milyon, AKP’li İstanbul 458 milyon, CHP’li Hatay 429 milyon, MHP’li Manisa 444 milyon ve AKP’li Kocaeli 359 milyon borçlanırken, MHP’li belediyenin yönetimde olduğu Mersin bu sıralamada 337 milyon TL borçlanma ile 13’üncü oldu. 
Öte yandan göreve geldiği günden buyana sık sık borçlanmaya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaklaşık 800 milyon TL borçlanma yetkisi aldı.Bu rakamın 
3’te birine yakın bölümünü kullanan Kocamaz, fazla borçlanma yetkisi istemesi ile eleştiri oklarının hedefi oldu. 

“YAPILAN İŞLERLE BORÇLANMA TERS ORANTILI” 
Başkan Kocamaz’ın borçlanma isteğine meclis genel kurulunda karşı çıkan CHP’li meclis üyesi Akın Güneş, borçlanma ile yapılan işlerin birbiriyle uyuşmadığını söyledi. Bütçe görüşmelerinde borçlanmaya parti olarak karşı çıktıklarını dile getiren CHP’li meclis üyesi Güneş, “Yapılan işlerle borçlanma ters orantılı. Borçlanmanın karşılığında bize ne yapacaklarını göstermiyorlar. Borçlanmak belediyecilikte kötü bir şey değildir, karşılığını görürseniz iyi bir şeydir. Biz borçlanmanın karşılığını istedik ama hala göstermediler” dedi.

“KENTİN GELECEĞİ HARCANIYOR”
HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler ise, 337 milyonun sadece İller Bankası’na olan borç olduğunu, diğer bankalara ve kuruluşlara olan borçlarla birlikte büyük bir ‘borç yükü’ oluştuğunun altını çizen HDP’li meclis üyesi Güler, “Bu geleceği harcama olayıdır. Evet, önemli bir proje yapılıyorsa borçlanma doğaldır ama borçlanılan paranın nerde kullanıldığı önemli. Harcama yerlerine bakmak lazım. Belediyenin bütçe harcamaları her zaman yerinde değil. Bazı yatırımların öncelik sırası kaymış durumda. Bütçenin ve borçların iyi yönetilmesi, mevcut kaynakların iyi kullanması lazım. Yetmediği yerde borçlanma olabilir ama borçlanmanın niteliğine ve kullanış şekline bakmak lazım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA