MERSİN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA GENÇLİK KOTASI TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA GENÇLİK KOTASI TALEBİ


 

Mersin’den 2 otobüsle Ankara’ya giden CHP’li gençler grup toplantısına katıldıktan sonra; Tüzük Kongresi öncesinde taleplerini genel başkana iletti. Gençler partinin ana kademelerindeki gençlik kotasının yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılmasını istiyor.

Mehmet Nabi Batuk   

CHP Mersin İl Gençlik Kolları yeni üyeleri için TBMM’ye gezi düzenledi. 2 otobüste 96 gençle Mersin’den yola çıkan gençleri meclis girişinde CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar karşıladı. Mecliste ilk olarak grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinleyen CHP’li gençler daha sonra CHP Mersin Millettekileri ile yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından Meclisi gezen gençler, FETÖ / PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz’da savaş uçakları tarafından vurulan ve müzeye çevrilen alanları da inceledi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden CHP’li Gençler, burada yaklaşan tüzük kurultayı için taleplerini genel başkana iletti. Ziyarette CHP Mersin Millettekileri; Fikri Sağlar, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak’ta gençlere eşlik etti. TBMM gezisinin ardından Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret eden Niğde’ye geçen CHP’li gençler burada özelleştirmesi gündemde olan Bor Şeker Fabrikası’nda çalışan işçileri ziyaret ederek gezi turunu tamamladı.  

“GENÇLERİMİZİ MERKEZİ SİYASETLE DAHA ÇOK BULUŞTURACAĞIZ”
Yaptıkları ziyaretlerle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, “Gezi programını üniversite öğrencilerine yönelik olarak organize ettik. Çünkü öğrenciler tarafsız olabiliyorlar, siyasete dair farklı görüşlere sahip olabiliyorlar.  Asıl amacımız onları genel başkanımız ve TBMM ile buluşturmak ve o güzelliği onlara hissettirmekti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bundan mutlu olduğunu dile getirdi. Ziyaretimizin ardından mecliste dolaştık ve meclis hakkında bilgiler aldık. Darbe girişiminde mecliste bombalanan yerleri üyelerimize gösterdik. Bu tarz ziyaretlerimiz devam edecektir. Üniversitedeki arkadaşlarımızı Mersin’deki siyaset ortamından ziyade birazda merkezi siyaset ile buluşturmak istiyoruz. Çünkü bu tarz buluşmaları gençlerin siyasette daha da aktifleşmesini sağlıyor” dedi.

“GENÇLİK KOTASININ YÜZDE 20’YE ÇIKARILMASINI İSTEDİK”
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile tüzük konusunda istişare ettiklerini ifade eden Güzel, “Gençlik Kollarında tüzüğün daha farklı bir noktaya getirilmesini talep ettik. Gençlik Kolları kotasının yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılmasını talep ettik. Hemen sonrasında gençlik kollarının üyelerinin ana kademelerde aktif ve pasif hale getirilmesini konuştuk. Arkasından gençlik kolları ile cinsiyet kotasını kademelerde yaşanan karışıklığın yaşanmaması için ayrı ayrı maddeler halinde tüzüğe eklenmesini istedik. Genel başkanımızda gençlikle 2019 sürecine gideceğini ve gençliğin önemini vurguladı. Tüzükte bu taleplerimizin mutlaka gündeme alınacağını ve düşüneceklerini söyledi” diye konuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA