“SARAY VE ÇIKAR İTTİFAKI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SARAY VE ÇIKAR İTTİFAKI”


 

İYİ Parti Mersin il kongresine katılan Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz, AKP ve MHP arasında gerçekleştirilen ittifak için “Saray ve çıkar ittifakı” dedi.

MEHMET NABİ BATUK

İYİ Parti Mersin 1. Olağan İl Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Yoğun katılım altında bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen kongre, divan kurulunun seçilmesinin ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İl ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu kongreye MHP’den İYİ Parti’ye geçen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de katıldı. Kongrede açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AKP ve MHP’ye yüklendi. Yılmaz, iki parti arasında gerçekleşecek olan ittifak için ‘saray ve çıkar ittifakı’ değerlendirmesinde bulundu.

“TEK ADAM SİSTEMİNDE ADALET OLMAZ”
İYİ Parti olarak hedeflerinin Genel Başkan Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu dile getiren Yılmaz,  “Hep birlikte 4 ay oldu yola çıktık. Ailemiz giderek büyüyecek, salonlara sığmayacağız. Türkiye’nin yüzde 100’üne talibiz. Hedefimiz ilk seçimde Cumhurbaşkanlığını alarak parlamenter, demokratik sisteme geri dönmek. Bunun için çalışıyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ama sonrasında OHAL geldi. Ülkemiz bu hale geldi. Artık anayasa rafta, mahkemeler yukarıya bakıyor. Ne icazet gelirse onu uygulayan bir mahkeme. Kimse hakkını arayamıyor. Vatandaş güven ister, adalet ister. Güven ancak bağımsız yargı ile olur. Tek adam sisteminde adalet olmaz. Ürettiğimiz ürünler para etmiyor, nakliyeciler para kazanamıyor. Kobiler zorla ayakta duruyor. 20 yıl önce bıraktığımız Tarsus turizm bölgesi, Çukurova Havalimanı’nda ilerleme yok. Bu 20 yılın 16 yılında bu iktidar vardı. 20 yılda ‘ananı da al git’ dediler. Şimdi analarımızı hatırlama zamanıdır. Kadınlarımız cinayete kurban gidiyor sineye mi çekeceğiz? Çocuklarımız taciz ediliyor, yurtlarda yanıyor buna göz mü yumacağız? Biz bu haksızlıklara karşı duracağız, bunları sorgulayacağız. Ülkemiz bir Deli Dumrul ülkesi haline geldi. Ülkemizdeki iktidarın mega projeleri var. İstanbul’da köprüler, geçitler, havaalanları ve illerimizde şehir hastaneleri kuruluyor. Buraları kullananlar da kullanmayanlar da para ödüyor. Hani biz bunları özel sektöre yaptırıyorduk, vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmayacaktı. Yine yalan söylediler. Sürekli aldatılmaya çalışan bir halk var. Bu iktidar ‘bizi aldattılar’ diyerek halkı aldatmaya çalışıyor. Biz buna karşıyız. Şimdi yeni bir yasa geldi önümüze. Bu yasa ile korkularını itiraf ettiler. Adına İttifak Yasası dediler. Önce milli ittifak oldu, sonrasında cumhur dediler, halk dediler. Hemen algı operasyonuna başladılar. İttifakın açıklandığını gün, diğerleri de ittifak yapsın dediler. Önce saray ve çıkar ittifakını neden yaptınız onu anlatın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından genel kurul seçimine geçildi. Tek liste olarak gidilen seçimin ardından mevcut başkan Dr. İbrahim Özel yeniden il başkanlığına seçildi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA