ÇOCUKLAR İÇİN KİLOMETRELER AŞILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR İÇİN KİLOMETRELER AŞILDI


 

Kendi ilçelerine bile gidemeyen Diyarbakırlı çocukların Mersin’i tanıma hayali kurulan eğitim köprüsü ile gerçeğe dönüştü.

Mersin’den Diyarbakırlı çocuklara kasa kasa portakal, mandalina, cezerye ve eğitici kitaplarla kırtasiye malzemesi gönderildi.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 561 kilometre uzakta Diyarbakır’ın Çermik İlçesi Dilekpınar Mahallesi’nde eğitim gören çocukların hayallerini gerçekleştirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Dilekpınar Canaydın İlkokulu öğretmenlerinden gelen Mersin’i tanıtma talebine olumlu yanıt veren Büyükşehir, koliler dolusu kırtasiye malzemesi, portakallar, mandalinalar, limon, cezerye ve eğitici kitaplardan oluşan hediye paketlerini Diyarbakırlı çocukların okullarına gönderdi. Daha köylerinden bile çıkmamış çocuklara, kilometrelerce uzaktan Mersin’i tanıtacak hediyeler gönderen belediye, Mersin’den Diyarbakır’a uzanan eğitim köprüsü ile hizmette sınır tanımayan bir yaklaşıma daha imza attı. Kendilerine gönderilen hediyelerle mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini ellerindeki “Hoşgeldiniz” pankartları ile karşılarken, kendilerine uzanan bu yardım eli nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yazdıkları mektupları gönderdi.

“CEZERYENİN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN ÇOCUKLAR”
Diyarbakır Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, Mersin Büyükşehir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, hizmet ettiği amacın kutsallığına işaret etti. Bozdoğan, “Burası Dilekpınar Köyü İlkokulu. Çermik ilçemize 47 kilometre uzaklıkta, ilçemizin en uzak okulu. Uzak olması hasebiyle de burada yaşayan ailelerimizin sosyo-ekonomik durumları da oldukça düşük. Buradaki öğretmenlerimizin en önemli amaçlarından biri de buradaki olumsuzlukları en aza indirmek. Bu yüzden de bir çalışma başlatmışlar. Ülkemizin birbirinden güzel şehirlerini çocuklara anlatmak istemişler ve bu konuda da Mersin’i seçmişler. Çocuklarımızın Mersin’i tanıyabilmesi için de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bir çağrıda bulunmuşlar. Bu çağrımıza da yanıtsız kalmayan, kendisi de bir eğitimci olan Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Burhanettin Kocamaz olumlu yanıt vererek hepimizi çok mutlu etti. Kendisine böyle anlamlı bir amaca hizmet ettiği için teşekkür ederiz. Mersin’e gitmeyen, daha hayatında cezeryenin ne olduğunu bilmeyen çocuklar bunlar. Bu çocukların çoğu daha ilçemizi, Diyarbakır’ı bile görmemiş. Bu yüzden buradan başkanımıza tekrar sesleniyoruz, eğer imkanları müsaitse, çocuklarımızı Mersin’e götürmek ve çok daha güzel tanıtmak istiyoruz” dedi.

“BÜYÜK BİR MUCİZEYDİ BİZİM İÇİN”
Dilekpınar İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Tuğçe Baytatlı da, “Ben çocukların özellikle benim geldiğim yerlerin güzelliklerini tanımasını istedim. Bu çocuklar daha Çermik’e, Diyarbakır’a bile gidemezken istedim ki Mersin’i sadece ismiyle tanımasınlar. Portakalını, mandalinasını, cezeryesini, Mersin’de neler olduğunu tanısınlar, denizi görsünler istedim. Bu amaç doğrultusunda da sayın Burhanettin Kocamaz’a sosyal medya hesabı üzerinden mesaj attım. Kendisi de 1 saatten az bir sürede geri dönüş sağladı. Talebime olumlu yanıt veren sayın Başkanımız, 1 hafta içerisinde de talebimizi yerine getirdi ve projem kısa sürede gerçekleşmiş oldu. Bu çocuklar denize hasret. Denizin ne olduğunu, rengini, nasıl bir şey olduğunu bile bilmiyorlar. Ama sağ olsun sayın Başkanımız birçok harita, görsel materyaller, kitaplar, broşürler de göndermiş. Çocuklarımıza ayrıca kırtasiye malzemeleri de göndermiş ki bu malzemeler çocukların hayatı boyunca görmediği güzellik ve kalitede. Çocuklarımız şu anda kendilerine gönderilen Mersin’in lezzetlerini tatma imkanı ile gönderilen malzemelerle mutluluk içinde resimler yapıyorlar. Bu desteğin karşılığını çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıda görüyoruz. Şimdi Mersin Şöleni gerçekleştireceğiz. Mersin’in yöresel oyunlarını izleyeceğiz hep beraber. Mersin’i, Kızkalesi’ni, denizi izleyeceğiz ve okuyacağız çocuklarla ve akabinde portakallar, mandalinalar ve cezeryeleri dağıtacağız. Çocuklar bir taraftan portakal yerken bir taraftan da Mersin’i tanıyacaklar. Tekrar bizlerin böylesine anlamlı talebine olumlu yanıt veren sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz. Çocukların gözlerindeki şu mutluluğu kendisinin de görmesini çok isterdim. Bu çocuklar Çermik’e bile gidemezken, Mersin’i ayaklarına getirmek büyük bir mucizeydi bizim için” sözleriyle çocukların mutluluğunu ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA