“İKTİDARIN EN GÜÇLÜ ALTERNATİFİYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İKTİDARIN EN GÜÇLÜ ALTERNATİFİYİZ”


 

TBMM’de ve partisinde yaptığı faaliyetleri değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Önümüzdeki bir yıllık süre içinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimler sürecinde iktidarın en güçlü alternatifi olduğumuzu anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk  

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, 26. Dönemde TBMM’de ve partisinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi. 

“TBMM’YE 27 KANUN TEKLİFİ VERDİM”
TBMM Başkanlığına 27 adet kanun teklifi verdiğini kaydeden Atıcı, “Çocukların cezaevlerinde yaşadığı mağduriyetlerin önlenmesi için onlarca kanun teklifi verdiğini kaydetti. Atıcı, “Özgecan Yasası olarak bilinen Cinsel Suçlar Yasası, Tarsus’ta üniversite kurulması, Mersin’de Muz İhtisas Gümrüğü Kurulması, tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yardım yapılabilmesi, Gadir Hum Bayramının dini bayram olarak kabul edilmesi, kamuya alımlarda yapılan sözlü sınavların sesli ve görüntülü kayıt altına alınarak keyfi işlemlerin engellenmesi, terör nedeniyle yaşamını yitiren ve malul olan tüm sivillere ayrım yapmadan haklar tanınması hakkında ve Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği kahramanlık nedeniyle Mersin’e İstiklal Madalyası verilmesi hakkında kanun teklifi verdik” dedi. 

“10 ÖNEMLİ KONUNUN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİK”
Mecliste ayrıca 10 adet araştırma önergesi verdiğini de ifade eden atıcı, “Sınır güvenliği sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge, Mersin’de kurulacak nükleer santralin vereceği olası zararların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge, Tutuklu ve hükümlü annelerin yanında kalan çocukların yaşadıkları sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge, Çukurova Deltası’nda yaşanan çevre kirliliğinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge. Çocuklarda uyuşturucu ve madde bağımlılığının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verdik” dedi. 

“SORULARIMI YANITSIZ BIRAKTILAR”
İlgili bakanlıkların yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu 40 soru önergesinin çoğunun yanıtsız bırakıldığını ve işlemde denilerek kendisini oyalandığını ifade eden Atıcı, Bu bölümde özellikle eğitim ve terör konularında hükümete sert eleştirilerde bulundu. Atıcı, Mersin’deki eğitim alanın tarikatları açıldığını ve bu konuda Mersin’in bir pilot bölge seçildiğini ifade ederek; “Ortaöğretim kurumlarında Kuran’ı Kerim dersinin zorunlu olarak seçtirilmesi, Mersin’de bir okulda kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasaklandığı iddiaları hakkında, Öğrencilerin ders saati içerisinde bir derneğin toplantısına götürülmesi hakkında, Suriyeli öğrencilerin okul kayıtlarında adres şartı aranmamasına uygulaması hakkında, İl, ilçe ve okul müdürlerinin seçmeli derslerde öğrencilere ve velilere din derslerini dayatması hakkında soru önergesi verdik” diye konuştu.
Mersin’in uluslararası anlamda bir terör üssü haline getirildiğini söyleyen Atıcı, “Katar’ın terörist gruplara Türkiye üzerinden para transferi yaptığı iddiaları hakkında Mersin Limanı’ndan kalktığı söylenen patlayıcı yüklü gemi hakkında soru önergesi verdik ama hala işlemde tutuluyor” dedi.
Sözlerinin son bölümünde yapmak istediği faaliyetleri anlatan Atıcı, “Günümüzde çok ciddi bir artış gösteren kadına şiddet ve cinsel istismar konusunda somut adımlar atılması için gerekli çalışmaları yapmak, toplumsal duyarlılığın oluşması için gerekli katkıları sağlamak istiyorum. Genel siyasi çalışmalara en güçlü şekilde katılım için 16 yıllık AKP iktidarı özellikle 15 Temmuz’dan sonra uygulamaya koyduğu OHAL politikaları ile dayatmacı ve baskıcı bir anlayışa bürünmüştür. Sosyal ve ekonomik politikaları ajandasından çıkaran AKP iktidarı, halkın en temel ihtiyaçlarını da görmezden gelmektedir. Bir taraftan devletin tüm imkânlarını üç-beş işadamına peşkeş çeken iktidar temsilcileri, diğer taraftan da Atatürk Türkiye’sinin miras bıraktığı tüm kurumları satmaya veya kapatmaya devam etmektedir. Şeker Fabrikaları’nın satılması isteği de bunun son örneğidir. ABD’de görülen Rıza Sarraf davası bile devletin imkânlarının nasıl ve kimlere dağıtıldığını gözler önüne sermiştir. Kendi bakanları hakkında iddiaları görmezden gelen ve yargılamaktan kaçınan iktidar bunun yerine devletlerle çeşitli pazarlık masaları kurarak yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu. 

“İKTİDARIN EN GÜÇLÜ ALTERNATİFİ OLDUĞUMUZU ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Başta AKP Genel Başkanı olmak üzere iktidar temsilcileri, kişisel hırsları uğruna hukuk devletinin olmazsa olmaz kanunlarını delik deşik etmeye devam etmektedir” diyen Atıcı, AKP ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakına da yüklenen Atıcı, şunları söyledi; “Halen TBMM’de bulunan “İttifak Yasa Tasarısı” ile seçimlerin güvenliği ve bir namus olarak bilinen “mühürlü oy”un da önemi ortadan kaldırılmak istenmektedir. Komşularla sıfır sorun” çağrısı ile halkı aldatmaya çalışan iktidarın yürüttüğü çarpık politikalar sonrasında hiçbir komşu ülkeyle ilişkimiz kalmazken, tüm dost bildiğimiz ülkeler Türkiye üzerinde oyunlara başlamıştır. Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu coğrafyasındaki yanlış diplomasi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman evlatları hemen hemen her gün şehit düşmeye başlamıştır.  İktidar temsilcilerini uyguladıkları yanlış politikalardan döndürmek için tüm demokratik haklarımızı başta TBMM olmak üzere tüm platformlarda kullanmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki bir yıllık süre içinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimler sürecinde iktidarın en güçlü alternatifi olduğumuzu anlatmaya devam edeceğiz. Güçlü kadrolarımızın oluşturduğu ve halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayan politikalarımızı anlatmak için daha fazla seferber olacağız. Mersin halkı için yaşanabilir ve daha temiz bir çevre için mücadelemizi sürdürürken tüm dünyanın kullanmaktan vazgeçtiği nükleer santral yerine alternatif enerji kaynaklarının faaliyete geçmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Mersinlinin hakkını almaya ve korumaya devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA