AKDENİZ EKONOMİNİN CAZİBE MERKEZİ OLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ EKONOMİNİN CAZİBE MERKEZİ OLUYOR


 

Mersin’de, bugün başlayacak ve yarın sona erecek Akdeniz Ekonomi Forumu için hazırlıklar tamamlandı. “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” temasıyla düzenlenecek forumun, bölge ekonomisine ve ihracatına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Kalkınma Bakanlığı’nın destekleri, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin Ekonomi Platformu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve bölge ortaklığı ve NTV&Özgencil işbirliği ile “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” yaratmak amacıyla düzenlenecek, “Akdeniz Ekonomi Forumu” bugün start alacak. 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılması beklenen forumda; bürokratlar, ekonomistler, yerel yöneticiler, sanayiciler ve ihracatçılar Akdeniz ekonomisini masaya yatıracak.

AKDENİZ EKONOMİ FORUMU, BÖLGE EKONOMİSİNE VE İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, Mersin’in, bugün ve yarın oldukça önemli bir ekonomi buluşmasına ev sahipliği yapacağını bildirdi. Arslan, “Bakanlarımız, bürokratlarımız, Türkiye’nin önde gelen ekonomi yazarları,  işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile; Akdeniz ekonomisinin mercek altına alınması noktasında güzel bir buluşma gerçekleştirecek” diye konuştu. 
“Akdeniz Ekonomi Forumu”nun uluslararası bir konferans zinciri olarak, ilk defa Mersin’de, sonrasında ise Adana, Hatay, Karaman, Kayseri ve Osmaniye illerinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Arslan, “Bu etkinliğin AKİB hinterlandı içerisinde yer alan; turizm, sanayi, lojistik, teknoloji ve turizm kenti olarak ön plana çıkan Mersin’de başlayıp, ileriki tarihlerde Çukurova’nın kalbi; bereketli tarım alanlarına sahip olmasının yanı sıra Türkiye'nin ilk sanayileşen bölgelerinden biri olmanın avantajını ihracat sektöründeki başarısı ile gösteren Adana, demir-çelik sektöründe kapasite açısından Türkiye’de ilk sırada yer alan Hatay, bisküvi cenneti Karaman, çok önemli markalara ev sahipliği yapan, ürün ve marka çeşitliğinin en fazla olduğu illerimizden Kayseri ve yakın demir-çelik yatırımları ile bölgenin parlayan yıldızı olma potansiyeline sahip, yer fıstığının üretim merkezi Osmaniye’de devam edecek olması, bölgemizin ekonomisine ve ihracatına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.  

BEKLENTİLERE VE SORUNLARA IŞIK TUTACAK
Son yıllarda Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan iç savaşların, Avrupa Birliği’nde daralan talebin, ara ara Rusya ile yaşanan siyasal problemlerin ve terör sorunlarının ekonomi ve buna bağlı olarak ihracatı da büyük sekteye uğrattığını kaydeden Arslan, ancak 2017 yılının başlarından itibaren kötü gidişata ‘dur’ denilerek, Türkiye ve AKİB ihracatının yükselişe geçtiğini belirtti. Bu kapsamda Akdeniz Ekonomi Forumu’nun bölge ihracatçısının ufkunu açacağını dile getiren Mahmut Arslan, önemli beklentilerine ve sorunlarına ışık tutacağını, ihracatçı için motivasyon ve heyecan yaratacağını da sözlerine ekledi.

AKİB BAŞKANLARI KONUŞMACI OLARAK YER ALACAK
AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan’ın da açılış konuşması yapacağı ve 2 gün sürecek olan programda; Adana Sanayi Odası ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç “Akdeniz Havzası Hedef; Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme”, TİM Lojistik Konseyi ve Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen “Lojistik Üssü Akdeniz Havzası”, AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan “Sürdürülebilir İnovatif Tarım ve Gıda” konulu oturumlarda konuşmacı olarak yer alacak. 
Akdeniz Ekonomi Forumu’nun ilk günü Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye, Akdeniz Havzası Hedef; Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme, Lojistik Üssü Akdeniz Havzası, ikinci günü ise Sürdürülebilir İnovatif Tarım ve Gıda, Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi ve Teknolojik Gelişmeler, Destinasyon: Doğu Akdeniz konu başlıklı oturumlar ile Çukurova: Akdeniz’e Açılan Kapı başlıklı özel bir sunum gerçekleştirilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA