KİRLİ SANTRALE KURTULUŞ ZAFERİ MAKYAJI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİRLİ SANTRALE KURTULUŞ ZAFERİ MAKYAJI


 

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Konstantin Ryzhak, ilk ünitenin Kurtuluş Zaferi’nin 100. yıl dönümü olan 2023’te açılacağını söyledi.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Konstantin Ryzhak, Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı'nda Rus Haber Ajansı Sputnik’e verdiği mülakatta Mersin'in Gülnar ilçesinde inşa edilecek santralin temelini çok kısa bir süre içerisinde atılacağını söyledi. Kentteki neredeyse tüm kurumların karşı çıktığı projenin ilk ünitesini 2023 yılında bitirmeyi hedeflediklerini de açıklayan Ryzhak, “En kısa zaman içinde santralin temelini atıp, santralin ilk ünitesini 2023'te tamamlamayı hedefliyoruz. Tarihler, Rusya-Türkiye dostluğu açısından son derece anlamlı. Zira, Rusya 1923'te Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı süreçte de yanındaydı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olan 2023'te de yanında olacak" dedi. 

“İZİNLERİN KISA SÜRE İÇERİSİNDE ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ”
Akkuyu’da inşaat sürecinin başlaması için yerel yönetimlerdeki ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndaki izinlerinin çıkmasının beklendiğini söyleyen Ryhzak "Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev'in de ‘Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşasına Nisan ayında başlayacağız' şeklinde açıklaması olmuştu. İzinlerin kısa süre içerisinde çıkacağına inanıyoruz. Bizim için temel atma ne kadar erken olursa, o kadar iyi olur. Zira hedefimiz nükleer santralin ilk ünitesinin 2023 yılında tamamlanması. Bu da gerçekleştirilebilir bir hedef" ifadelerini kullandı.
Ryzhak’ın Kurtuluş Savaşı Zaferi 100. Yıldönümünü kullanarak kirli bir enerji yatırımı olan Akkuyu Nükleer Santralini halka kabul ettirmeye çalıştığını söyleyen çevreciler, açıklamaya sert tepki gösterdi. Çevreciler ayrıca Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Konstantin Ryzhak’ı gerçekçi olmaya davet etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA