Rusya’nın uyguladığı yasaklar kaldırıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rusya’nın uyguladığı yasaklar kaldırıldı!


 

Rusya’nın, Türkiye’den 5 tarım ürününe uyguladığı ithalat yasağını kaldırdığı bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan açıklamada, yaş meyve ve sebze sektörünün en önemli pazarı konumunda olan Rusya Federasyonu’nun, 2016 yılının ilk aylarından itibaren Türkiye’den gönderilen kabak, biber, marul, patlıcan ve nar ürünlerine uyguladığı ihracat yasağının, başta Türkiye Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Kavak olmak üzere sektör kurulu üyeleri ve diğer birlik başkanlarının yoğun gayretleri ve girişimleri sonucunda firma kısıtlaması olmaksızın 5 Mart 2018 itibariyle kaldırıldığı bildirildi.

Kavak, yasağın kaldırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve bürokratlarına teşekkür ederek, ihracatçılara ve sektöre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yaş meyve ve sebze sektörünün en önemli pazarı konumunda olan Rusya Federasyonu’nun 2016 yılının ilk aylarından itibaren Türkiye’den gönderilen kabak, biber, marul, patlıcan ve nar ürünlerine uyguladığı ihracat yasağı kaldırıldı.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA