“HAKLARINIZ DOĞUŞTAN GELİYOR; YAŞAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAKLARINIZ DOĞUŞTAN GELİYOR; YAŞAYIN”


 

Mersin Eczacı Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın meslektaşlarına yolladığı mektup ile “Yılda birkaç günde kutlama yaparak kadının, kadın haklarının korunmasının önemi zihinlere yerleştirilemez, doğuştan gelen haklarınızı her gün yaşayın” çağrısı yaptı.

KIYMET GÖKÇE

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, 8 Mart Dünya Kadınlar günü anma etkinlikleri kapsamında kadın üyelerine mektup yollayarak, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekti. Mektubunda “Yüzyıllardır kadın-erkek eşitliğinden, kadın haklarından söz ederken kadınlarımız halen şiddetin, tacizin ve haksızlığın her türlüsü ile karşı karşıya kalmaktadır” diyen Sağır, kadına yönelik şiddet ve cinayet oranlarının günümüzde artış gösterdiğine de vurgu yaptı. Mektubunda kadın üyelerinin sadece anma günlerinde değil hayatın her alanında haklarını korumaya çağıran Sağır, “Ülkemizin geçmişinde kadına bu kadar değer verilirken bugün bir yılda dört yüzü aşkın kadının öldürüldüğü, üç yılda 130.000 kız çocuğunun evlendirildiği bir ülke haline gelmiştir. Türk kadını geçmişini; Nene Hatun’u, Halide Edip’i ve onların taşıdığı bu değeri hala hak ettiğini unutmamalıdır. Yılın sadece birkaç gününde kutlama yaparak kadının, kadın haklarının korunmasının önemi zihinlere yerleştirilemez. Bu ancak; kadın haklarının doğuştan gelen, vazgeçilmez, değiştirilmez ve ertelenmez insani haklar olduğunu her gün yaşayarak ve yaşatarak gerçekleştirilebilir. Kadınlarımızın yüzlerini güldürmek ve toplumda huzurla yaşamalarını sağlamak için 8 Mart, 25 Kasım, 5 Aralıklara ihtiyaç duymayacağımız günleri görebilmek umuduyla” cümlelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA