“SADECE HUKUKİ DESTEK YETMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SADECE HUKUKİ DESTEK YETMEZ”


 

Kadınların nice zorluklarla kazandığı 6284 sayılı yasadaki değişikliklerin kadına yönelik şiddeti arttırdığı uyarısı yapan avukat Mutluay Halide Başar, “Şiddet mağduru kadınlara hukuki destek vermekle yetinmeyerek; bilinçlendirici projeleri hayata geçirmek gelecek umudumuzun tek yoludur” dedi.

Mehmet Nabi Batuk 

Önce Baro Platformu üyesi kadın avukatlar, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetle hukuki mücadele alanında yanlış uygulamalara imza atıldığı vurgulandı. Önce Baro Platformu’nun Mersin Barosu Başkan Adayı Bilgin Yeşilboğaz ve birçok avukatında destek verdiği kadın avukatlar adına açıklama yapan Mutluay Halide Başar, “Kadına yönelik şiddet son yıllarda toplumumuzun kanayan yaralarından en önemlisidir. Her gün belki bu satırlar okunurken bir yerlerde bir kadın daha şiddette uğramakta; kişisel hakları, cinsel bütünlüğü, bedeni, ruhu ve nihayetinde canı saldırı altında. Kadına yönelik şiddettin konuşulmayan bir yanı da psikolojik şiddet ve kadınlar bütün bu şiddet sarmalı içinde var olma mücadelesi vermekteler. Kadınları aşağılayan açıklamaların artması; şiddete karşı gerçekçi çözümler yerine modern olmayan hadım ve idamın gündeme gelmesi, kadına ve çocuklara yönelik şiddet konulu davalarda indirim uygulanması; kamuoyunun talepleri yerine oyalayıcı açıklamalarda bulunulması kadına yönelik şiddetin artmasında etkili olmaktadır” dedi.

“TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEK PROJELERE İHTİYAÇ VAR”
Birçok mücadele ve zorlukla kadınların kazanılmış hakları olan 6284 sayılı yasaya yönelik olarak gerçekleştirilen değişikliklerin kadına yönelik şiddeti daha da arttıracağı uyarısı yapan Başar, “Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanunda var olan mekanizmaların tam olarak işlerlik kazanmış olması, kadına yönelik şiddetin artmasına neden olmaktadır. Bu yönde eksikliklerin tamamlanması ve politikaların geliştirilmesiyle kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar atılması elbette mümkündür, ancak bunun için azimli, iyi niyetli yoğun bir çaba içinde olunması gerekir. Kadının kimliğine sahip çıkmak adına verdiği bu onurlu mücadeleye en çok biz hukukçuların, avukatların ve meslek örgütlerimizin omuz vermesi gerektiği açıktır. Önce konuştuğumuz dilden başlayarak, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına yol açacak her türlü söylem ve eylemin karşısında durmak, sadece şiddet mağduru kadınlara hukuki destek vermekle yetinmeyerek toplumun bilinçlendirmesine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek bizlerin görevi ve aydınlık bir gelecek umudumuzun tek yoludur” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA