9 AYLIK HAMİLE KADINA 8 MART HEDİYESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

9 AYLIK HAMİLE KADINA 8 MART HEDİYESİ


 

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nde çalışan 89 taşeron işçi tüm taşeron işçilere koşulsuz kadro sözü verilmesine rağmen güvenlik soruşturmasına takıldı ve işsiz kaldı.

Haber Merkezi

İşçilere herhangi bir neden belirtilmezken, birçok taşeron işçinin sadece ailesinde siyasi tutuklu olmasında dolayı kadroya alınmadığını öne sürüldü. İşsiz kalan 89 işçi arasında yer alan 16 kadının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi işten atılması dikkat çekti.

“BABAM SİYASİ TUTUKLU DİYE İŞSİZ KALDIM”
Belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü biriminde çalışan 9 aylık hamile kadın Öznur İvrendi Arasan da güvenlik soruşturmasına takılan taşeron işçiler arasında yer aldı. 6 yıldır belediyede çalışan İvrendi, babasının siyasi tutuklu olmasından dolayı işten atıldığını iddia ederek şunları söyledi, “6 yıldır belediyede çalışıyordum. Sicilimiz temiz, sabıkamız yok. İtirazımızı yaptık, dilekçelerimizi Valiliğe götüreceğiz. Neye dayanarak kadroya almadıklarını öğrenebilirsek oradan öğreneceğiz. Babam cezaevinde siyasi tutuklu. Ondan dolayı olduğunu düşünüyoruz çünkü benim sicilim temiz, herhangi bir mahkumiyetim yok. 9 aylık hamileyim, stres yaşıyorum çok zor durumdayım. Eşim de işsiz çalışmıyor. İkimiz de işsiz kaldık. Bizi en fazla üzen 8 Mart günü işsiz kalmamız oldu. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

“SİCİLİMİZ TEMİZ NEDEN İŞSİZ KALDIK!”
Akdeniz Belediyesi’nde kadro beklerken işsiz kalan bir diğer taşeron çalışan Ali Çağdaş Oral da yine sicili temiz olmasına rağmen kadroya alınmadı. 10 yıldır Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışan Oral, “Gerekçenin neyden kaynaklandığını bilmiyoruz. Sadece internet üzerinden ret-kabul diye listeler açıklandı. Gerekçenin ne olduğu, neye istinaden çıkartıldığını kimse bilmiyor. Evliyim 4 yaşında çocuğum var. İnsanları üçüncü bir yola teşvik etmeye çalışıyorlar. İnsanlar bir şekilde ekmeğini kazanacak. Bir insan geçmişte yaptığı hatanın cezasını bir kez daha çekmemeli. Ben evime 3 ay 4 ay ekmek götüremesem eşim ne diyecek. Zaten ülkenin en pis işini yapıyoruz, yerleri süpürüyoruz çöpleri topluyoruz ve bunun üzerine bir de işsiz kalıyoruz. Bu adaletli değil her türlü hukuki haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

“EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI”
DİSK Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeronlarda çalışan işçilerde devlet memurları için aranan koşulların arandığını kaydetti. Özgür Çocuk Parkı’nda işten atılan taşeron çalışanlarla birlikte güvenlik soruşturması uygulamasına tepki gösteren Göksoy, “Güvenlik soruşturması süreci halen devam etmektedir. Geçiş sürecinde de devam edecektir. Güvenlik soruşturmalarında yargı kararı ile mahkum olup olmamalarına bakılmaksızın kişiler hakkında sübjektif değerlendirmelerle sakıncalıdır, sonucuna varılıp işlem yapılmaktadır. Bu işçiler halen kamuda taşeronlar aracılığıyla çalıştırılan işçilerdir. Geçiş sonrasında yine aynı işleri yapmaya devam edeceklerdir. O halde bütün bunlara ne gerek ne de ihtiyaç vardır. Şuan ihtiyacımız olan şey yeni yasal bir düzenlemedir. Yapılacak bir yasal düzenleme ile taşeronlar eliyle çalıştırılan kamu işçilerinin adli sicil sorgulamasına, güvenlik soruşturmasına, sınava tabi kılınmadan geçişlerinin yapılmasının sağlanmasıdır. Siyasi iktidara bu düzenlemenin en kısa zamanda yapılması konusunda buradan çağrı yapıyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA