SOKAKLARI SÜPÜREN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAKLARI SÜPÜREN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ


 

Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Meltem Durul, temizlik işçisi olarak çalıştığı Mezitli Belediyesi’nin gülümseyen yüzü oldu.

Durul, iki yıla yakın süre sokakları süpürdü. Özverili çalışması sonrası alınan süpürme aracıyla vatandaşların şaşkınlık ve hayranlık dolu bakışları altında işini yapıyor.

İki yıllık ön lisans eğitimi sonrası dikey geçişle lisans eğitimine devam eden Meltem Durul, genç yaşta evlenmesine karşın hedeflerinden ve mücadelesinden vazgeçmedi. Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; eşinin iş bulmakta zorlanması üzerine önce limon işçisi olarak tarım alanında çalışan Durul, Mezitli Belediyesi’nde yol süpürme kadrosunda boşluk olduğunu duyunca hiç düşünmeden işe başvurdu.Gayretli çalışması Meltem Durul’un gerek iş arkadaşları gerekse vatandaşlar arasında çok sevilmesine yol açtı. Durul, şimdi yeni alınan yol süpürme aracının direksiyonunda pek çok erkeğin beğenmediği işini severek yerine getiriyor.

“NEDEN BÖYLE BİR İŞ YAPIYORUM DİYE KENDİME SORMADIM”
Sabahın çok erken saatlerinde herkes uykudayken temiz bir kent için yolları süpürmeye başladığını ifade eden Meltem Durul, “Kızımı derin uykusunda bırakıp sokakları süpürmeye çıkmak ilk başta zor gelmişti ama zamanla alıştım. Erken başlayıp mesaimi erken bitirdiğim için okuldan dönen kızımla daha fazla zaman geçirebiliyorum. Hiçbir zaman neden böyle bir iş yapıyorum diye sormadım kendime. Ekmek mücadelesi içerisinde iş bulabildiğim için kendimi şanslı bile sayıyorum” dedi. 

“HEM ANNE, HEM ÖĞRENCİ HEM DE İŞÇİ”
Sokakta karşılaştığı vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiye de alıştığını ifade eden Durul, “Belediyemizde süpürgeci olarak çalışan benim gibi 7 arkadaşım daha var. Hepimiz bir ekmek mücadelesi içerisindeyiz. Çocuğumla yakından ilgilenen bir anne, okulumu tamamlamaya çalışan bir öğrenci ve aileme destek olmaya çalışan bir işçiyim. Hayat mücadelesi içerisinde tüm kadınları ‘Böyle bir işi yapabilir miyim?’ diye düşünemeden çalışmaya davet ediyorum. Biliyorum ki kadınlar kimseye el açmadan her işi yapabilir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA