BAŞKAN KOCAMAZ RAYLI SİSTEM ÜZERİNDEN İKTİDARA YÜKLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN KOCAMAZ RAYLI SİSTEM ÜZERİNDEN İKTİDARA YÜKLENDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kabul edilen hafif raylı sistem projesinin yapılması için yetkili firma ile sözleşme imzalandı. Ancak Başkan Kocamaz projenin 2018 yatırım programına alınmaması ile ilgili iktidara yüklendi

Uzun süredir Mersin'de beklenen hafif raylı sistemle ilgili proje aşamasına geçildi. Daha önce bakanlık tarafından kabul edilen projenin hazırlanması için yetkili firma ile sözleşme imzalandı. Burada konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in ulaşım problemini çözmek için ilk günden bu yana yoğun bir şeklide çalıştıklarını söyledi. Göreve geldikten sonra bir taraftan 1/100 binlik planların yapılması daha sonra 1/5000’lik planların yapılmasıyla ilgili çok yoğun bir süreç yaşadıklarını kaydeden Kocamaz, "Yine bunun yanında bu planlara paralel olarak Mersin’in ulaşım master planıyla ilgili çalışmaları başlattık. Yine Özellikle derelerin ıslahıyla ilgili projeleri başlattık. Yağmur suyunun en kestirme yoldan çevreye zarar vermeden, insan hayatını yok etmeden denize ulaşması için bir çalışma başlattık. Bu raylı sistemle ilgile de çalışmaları başlatırken de diğer taraftan Mersin’de yaşayan insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak, ulaşabilecekleri yerlere en kısa yerden ve en sağlıklı, en modern araçlarla bir an önce ulaşması için otobüsler aldık. Bu ulaşım master planında özellikle GMK Bulvarı ile İstasyon arasındaki bölgeye bir raylı sistem yapılması kararı çıktı" diye konuştu. 

“HEDEFİMİZ 2019 YILINA GİRMEDEN BU RAYLI SİSTEMLE İLGİLİ İNŞAATLARIN BAŞLAMASIDIR” 
Raylı sistemle ilgili bakanlıktan havaray talep ettiklerinin altını çizen Kocamaz, "Bunu talep etme nedenimiz de alt yapıyı hiç bozmadan sadece kazıkları çakıp, havadan treni götürmekti. Dünyanın birçok bölgesinde bunlar var ama Türkiye’de bir ilk olacaktı. Ancak maalesef çok uzun görüşmeler neticesinde bakanlık bunu uygun görmedi. Hafif raylı sistem önerdi. Bu hafif raylı sistem Pozcu’nun en ileri noktasından başlayacak, bu bölgede bir depolama tesisi olacak. Daha sonra GMK Bulvarı’ndan Muğdat Cami kavşağına kadar geliyor, daha sonra yer altına iniyor ve Çetinkaya ışıklarından tekrar yer yüzüne çıkıyor. Böyle bir proje ortaya çıktı. Bakanlıkta bunu ısrarla yapmamızı önerdi. Bizde havarayla ilgili başka bir netice alamayınca bu konuyla ilgili kararımızı verdik. 2018 programına girmesi için taslak projeyle birlikte bakanlığa başvurumuzu yaptık. Ancak bir Antalya’ya, bir Konya’ya gösterilen müsamaha bize gösterilmedi ve 2018 yatırım programına almadılar. Nedenini de kesin projemiz yok diye söylediler. Aralık ayında bizde kesin projeyi ihale etmiştik, itiraz dönemi tamamlandı ve şu anda sözleşme imzalandı. İnşallah proje en kısa sürede tamamlanacak ve bu projeyle birlikte bakanlığa tekrar başvuracağız. Raylı sistemle ilgili daha önce birçok ülkeyi gezdik. Biz bir taraftan kaynak arayışına gireceğiz diğer taraftan da bu projenin hayata geçmesi için hazırlıklarımızı yapacağız. Hedefimiz tabi 2019 yılına girmeden bu raylı sistemle ilgili inşaatların başlaması. Bir taraftan kaynak arayışı diğer taraftan projenin tamamlanması biraz zaman alacak ama inşallah en kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Hiç kesintisiz çalışmamıza rağmen ancak bugün bu noktaya gelebildik. İnşallah Mersin’imiz için hayırlı olur" şeklinde konuştu. 
Ulaşım Daire Başkanı Kenan Tektemur ise Aralık ayında yaptıkları ihalenin dün itibariyle sözleşmeyle birlikte uygulamaya başlanacağını belirterek, “Hazırlanacak projenin sürecini başlatmış oluyoruz. Şartnamemize göre 210 içinde firma bunu bitirmek zorunda. Ancak konuştuğumuzda daha öncede tamamlanacağını ifade etti. İnşallah 2018 yılının sonuna doğru yapım işinin de sözleşmesini burada imzalarız” şeklinde konuştu. 
Firma yetkilisi Danyal Kinin de projeyi belirlenen zamandan daha önce bitireceklerini kaydederek, “İnşallah burada hep birlikte temelde atacağız. Türkiye’nin en güzel raylı sistemini inşallah buraya yapacağız” şeklinde konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA