‘Hikayesi Olan Kadınlar’ ödüllendirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Hikayesi Olan Kadınlar’ ödüllendirildi


 

Mersin’de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle ‘Hikayesi Olan Kadınlar Plaket Töreni’ düzenlendi.

KIYMET GÖKÇE

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD) Kadınlar Kurulu tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle ‘Hikayesi Olan Kadınlar Plaket Töreni’ gerçekleştirildi. Etkinliğe; Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın eşi Zeliha Elvan, Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin GİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Nalan İzol, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş insanları, sanayiciler ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören; ‘Hikayesi Olan Kadınlar’ı anlatan sinevizyon gösterimi ile sürdü.

“SAVAŞLAR EN ÇOK KADINLARI VE ÇOCUKLARI ETKİLİYOR”

Törende ilk olarak söz alan Zeliha Elvan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, dünyada birçok ülkede savaşlara, çatışmalara ve zulümlere şahit olunduğunu ve bu durumun en çok kadınları ve çocukları etkilediğini söyledi. Türkiye’nin, insani yardımlarla dünyanın dört bir yanında mazlumları, mağdurları ve özellikle de kadın ve çocukları yalnız bırakmadığını belirten Elvan, “Anadolu bugün Türkiye olmuşsa, bu topraklarda bir medeniyet inşa edilmişse, bin yıldır, devletlerimiz ad değiştirse bile, irfan kaynağımız, hayata tutunma azmimiz devam etmişse bu büyük ölçüde kadınlarımız sayesindedir. Coğrafyamızı nakış nakış işleyen, toplumun kılcal damarlarına kadar hizmet veren imarethaneler ve şifahaneler, kadınların yaşattığı kurumlardır. Aynı zamanda bir Vakıf medeniyeti olan eski medeniyetimizin kadınların ağırlıkta olduğu bir karakter arz etiğini unutulmamalıdır” dedi.

Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir” sözlerini anımsatarak devam eden Zeliha Elvan, Mersinli kadınların her birinin ayrı ayrı yaptığı işler ve gerçekleştirdiği projelerin böyle bir uygarlığın aynı zamanda nasıl devam ettiğini de gelecek kuşaklara gösterdiğini vurguladı.

Bireysel hayatını mutlaka bir meziyetle zenginleştiren, o zenginliği aynı zamanda toplumla paylaşan kadınların hikayesinin yeni hikayeler için de örnek ve kaynak olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Elvan; “Kadın erkek eşitliğinin olmadığı toplumlar uygar toplumlar olamazlar. Kadın eli değmeden bir medeniyet inşa edilmez. Unutmayalım biz eş ile eşit’in aynı kökten geldiği bir dil kullanıyoruz. Kadın erkeğin nasıl eşiyse, erkek de kadının eşidir. Kadın erkeğin nasıl eşitiyse erkek de kadının öyle eşitidir. Dünyanın hiçbir dilinde Türkçede olduğu gibi böyle bir incelik yoktur” şeklinde konuştu.

Törende daha sonra Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ve Kadınlar Kurulu Başkanı Nalan İzol tarafından Zeliha Elvan ve Zeliha Su’ya teşekkür plaketi sunuldu.

Konuşmaların akabinde Elvan ve Su tarafından ‘Hikayesi Olan Kadın’lara plaketleri verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA