Mersin’de partililerine seslendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de partililerine seslendi


 

Partinsin il kongresine katılmak için haftasonu Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sonuçlarının kendisini üzdüğünü söyleyerek, 2019 seçimleri için destek istedi. Erdoğan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını kutlayan Mersin’i, “Kurtuluşunuzun 97’inci yılını kutluyorum” diye sesl

Hediye Eroğlu

AKP Mersin İl Başkanlığı’nın 6. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapıldı. Mevcut İl başkanı Cesim Ercik’in tek listeye girerek güven tazelediği kongreye ilgi yoğun oldu. Servet Tazegül Spor Salonu’nda yapılan kongre öncesi ve sonrası kentte üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, özellikle ulaşımda büyük aksamalar yaşandı.

CUMHURBAŞKANINDAN BOZKURT SELAMI… KOCAMAZ KONGREYE GİTTİ

Kongreye ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ile eski devlet bakanlarından Kürşat Tüzmen ve MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin yapılacağı salon önünde kendisini karşılayan kalabalığı Bozkurt işareti ve ardından Rabia işareti yaparak, selamlayıp, hitap etti. “Şimdiden Mart 2019, Kasım 2019 seçimlerine hazır mıyız?” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gümbür gümbür gelecek miyiz? Biliyorsunuz referandumda maalesef Mersin yüzde 36 ile ortalamanın çok altında kaldı. Üzüldük. Halbuki bu Mersin 26 milyar yatırım yaptığımız bir vilayet. Şu gördüğünüz eserler hep bizim eserlerimiz. Şimdi istiyoruz ki; bizim kadın kollarımız kapı kapı dolaşsınlar, her şeyi anlatsınlar… Beyler size sesleniyorum; kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Mart’ta, Kasım’da o seçimlerde yeniden bir ayağa kalkıp, ortalamanın üzerine çıkmaya hazır mıyız? Gençler hazır mıyız?” diye konuştu. 

MERSİN’E ‘EVET’ TEPKİSİ

Daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Mersin’in, 2017 yılında başkanlık sistemini getirmek amacıyla yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun sonuçlarına değindi. Erdoğan, “Mersin 16 Nisan halk oylamasında maalesef yüzde 36’lık ‘evet’ oranı ile beklentilerimizin çok altında kaldı. İnşallah bu kongremiz Mersin’de yepyeni bir dönemin müjdecisi olacaktır. 2019 yılındaki seçimlerde Mersin’in, Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına yürekten inanıyorum. Sizde inanıyor musunuz? Ona göre çalışacak mıyız? Tarihi, kültürü, ekonomisi, tarımı ile geniş bir yelpazedeki zengin insan varlığı ile Mersin’i her bakımdan çok daha ileri düzeylere taşımak için el birliği ile çok çalışmamız gerekiyor.

MERSİN’İN SESİ AZ GELDİ!

Onun için bugün burada Mersin’den söz istiyorum. Ana kademe sizleri ayakta göreyim; 2019’a kadar kapı kapı dolaşmaya, kucaklamadık, el sıkmadık Mersinli bırakmamaya hazır mıyız? Evet sesleri bana az geldi. Kadın kolları şimdi sizleri görelim; çok dağınık yerleştirildiler her halde. 2019’a kadar her eve girmeye, her gönüle dokunmaya hazır mıyız? Gençlik kolları sizleri görelim; maşallah. 2019’a kadar üniversitelerdeki, liselerde el sıkmadık, kucaklamadık genç bırakmamaya, ayak basmadık yer bırakılmayacak şekilde Mersin’i ayağa kaldırmaya hazır mıyız? İşte gençlik. Türkiye’nin 30 büyük şehrinden biri olan Mersin’i 2019 seçimlerinde AK Parti’nin başarı sıralamasında ortalamanın üzerinde görmek istiyorum. Mersin bu sözü veriyor mu?” dedi.

“KAMU ELİYLE MERSİN’E 27 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI”

Mersin’e yapılan hizmetler ile ilgili de bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin 81 vilayetinde olduğu gibi Mersin’i geliştirmek, kalkındırmak, geleceğe hazırlamak için çok büyük yatırımlar yaptık. Bu dönemde sadece kamu kuruluşları eliyle Mersin’e yaptığımız yatırım tutarı 27 milyardır. Eğitimde 4 bin 500’e yakın yeni derslik, 5 bin 500’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip yüksek öğretim yurtları kazandırdık. Sporda şehrimizi 25 bin kişilik stadyumunda aralarında olduğu 27 tesis ile donattık. Sağlıkta 13’ü hastane olmak üzere şehir genelinde 35 tesisi hizmete açtık. Geçtiğimiz yıl açılışını yaptığım 1300 yataklı Mersin Şehir Hastanesi ülkemizin en modern sağlık tesislerinden biridir. Eşi benzeri var mı? Nereden nereye… Odalarına girilmezdi. Doğru dürüst tuvaletleri yoktu. O hastaneler gitti işte şimdi bizim bu şehir hastanesi geldi. Bunlarla kalmıyoruz; tüm ilçelerimize yeni sağlık tesisleri kazandırmanın hazırlıkları içerisindeyiz.

“AKDENİZ SAHİL YOLU 2021’DE HİZMETE GİRECEK”

Mersin’in 279 kilometre bölünmüş yolu vardı, biz bunun üzerine bir o kadar daha bölünmüş yol ekledik, halen 18 ayrı yol projesinin de inşası sürüyor. Erdemli, Silifke, Taşucu, Antalya bölünmüş yolu içindeki 7 köprü, 17 tünel ve 2 viyadük için 5 milyar TL’nin üzerinde bütçesi olan dev bir proje şuanda hayatta. Tamamlanan kısımlarını etap etap hizmete alıyoruz, tamamı inşallah 2021’de hizmete girmiş olacak. Antalya-Mersin arasında hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlayacak bu projenin; hem turizm hem ticaret bakımından şehrimize ayrı bir bereket getireceğine inanıyorum” dedi.

HIZLI TREN VAR, RAYLI SİSTEMDEN SES YOK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mersin’deki mevcut demir yollarını yenilemeye yönelik açıklamalarda da bulunarak şunları söyledi; “Hızlı tren hattıyla da şehrimizi buluşturuyoruz. Mersin’i kuzeyden Ankara ve İstanbul’a, doğudan Adana, Osmaniye, Gaziantep istikametine bağlayacak hızlı tren hattı etap etap inşa ediliyor. Konya’ya kadar olan bölümünün 3,5 milyar, Gaziantep’e kadar olan bölümün de yaklaşık 4 milyar TL olan maliyeti mevcuttur. Bu projenin tamamlanması ile birlikte Mersin’in önünde yepyeni bir dönem açılacaktır.

Ayrıca Niğde-Kayseri istikametine giden tren yolun elektrik ve sinyalizasyonunu yenileyerek burasını da özellikle ticari taşımacılıkta önemli bir hat haline dönüştürüyoruz”. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yatırımları sayarken Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde sözleşmesini imzaladığı ve hükümet programına alınmadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından eleştiri konusu olan hafif raylı sisteme değinmemesi dikkat çekti.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI, 2019 SEÇİMLERİNE YETİŞECEK”

Yenice Lojistik Merkezi’nin de kısmen hizmet vermeye başladığını bildiren Erdoğan, yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatına ilişkin de bilgiler verdi. Havalimanı ilk etapta yap-işlet-devret modeliyle inşa etmek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanını şimdi kamu eliyle yapıyoruz. Havalimanın altyapısı ile ilgili işler hızla devam ediyor, üst yapı ile ilgili ihale de önümüzdeki haftalarda yapılacak. Bunu seçime kadar yetiştirmemin gayreti içerisindeyiz. Kısa sürede inşallah bu havalimanının Mersin’e, Adana’ya hizmet vermesi bölgeyi çok daha rahatlatacaktır” dedi.

“PAMUKLUK BARAJI  ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HİZMETE ALINACAK”

Tarımsal faaliyetlere yönelik ise baraj ve gölet yapımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alaköprü Barajı ile KKTC’ye su sağlamanın yanında burada 84 bin hektara yakın araziyi sulayacak, şuana kadar 12 bin dekar sulamaya açıldı, kalan bölüm için çalışmalar sürüyor. Mersin’e geçtiğimiz dönemde 6 baraj, 7 gölet inşa etmiştik, 10 baraj ve 8 göletten oluşan bir hedef daha var, onu da yapacağız. Tarsus için özellikle önemli olan Pamukluk Barajı’nı önümüzdeki dönem hizmete alıyoruz. Anamur-Demirören Barajı’nın ihalesi yapıldı. Erdemli Kargıç Barajı’nın ihalesi de Haziran ayında tamamlanıyor. Amacımız Mersin’in verimli topraklarını tamamını suyla buluşturarak, bereketini artırmaktır” diye konuştu.

MERSİN’İN KURTULUŞ YILI KARMAŞASI YAŞANDI!

Mersin’de yıllarca laftan başka bir şey üretmeyenlerin aksine, kendilerinin Mersinliler’in karşınsa hep icraatlar ile çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümünü de kutladı. Ancak bu yıl valilikçe yapılan resmi kutlama törenlerinde kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yılı kutlanmıştı. Son olarak, “Mersin’e bu kutlu yürüyüşte en önde yer almak yakışır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mersin ellerini ovuşturarak Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenlere hak ettikleri dersi vermeye hazır mıyız? 2019’da sandıkları patlatmaya hazır mıyız?” diyerek, konuşmasını tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA