ZABITAYA UYGULAMALI BİBER GAZI EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZABITAYA UYGULAMALI BİBER GAZI EĞİTİMİ


 

Polis toplumsal olaylarda kullandığı biber gazını bu kez eğitim için Erdemli Belediyesi zabıta memurlarına karşı kullandı.

Toplumsal olaylara karşı donanımlı olmak isteyen belediye zabıtası, Mersin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları tarafından uygulamalı biber gazı eğitimi aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; hizmet binası önünde yapılan eğitimde gruplar halinde sıraya geçen zabıta memurlarına polis biber gazı sıktı. Kuvvet kullanma kriterleri ile ilgili teorik bilgiler, yasal boyutu ile ilgili bilgiler ve göz yaşartıcı gazlar hakkında uygulamalı bilgiler alan belediye zabıta memurlarına verilen eğitim programı başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, eğitimlerin başarılı bir şekilde neticelendirildiğini belirterek, bu kapsamda mecbur kalınan durumlarda başvurulan bir yöntem olduğunun altını çizerek, personelin öncelikle kendi üzerlerinde deneyerek eğitim başarılı bir şekilde tamamlandığını kaydetti.
Başkan Tollu, memurlarının hem görevleri esnasında karşılaştıkları direniş ve fiili saldırı durumunda savunma amaçlı biber gazı kullanımı ve bu kapsamda bilinçlendirilmesi hem de kurumun hizmet kalitesinin yükselmesi amacıyla bu tip hizmet içi eğitimlerin tüm belediye personeline verilmesine devam edileceğini beyan ederek, görülen eksiklikler neticesinde modern çağa ayak uydurabilmek adına eğitimlerin süreceğini sözlerine ekleyerek, açıklamasını sonlandırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA