“ANEMİ HASTALIĞI BÖLGENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ANEMİ HASTALIĞI BÖLGENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN”


 

Eğitim ve sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan Akdeniz Sağlık Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (AKSEV) Başkanı Ali Dağtekin, anemi hastalığının bölgenin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti.

KIYMET GÖKÇE

Akdeniz Kent Konseyi 8. Yürütme Kurulu toplantısını, Akdeniz Sağlık Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (AKSEV) toplantı salonunda yaptı.
Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen açılış konuşmasında, Kent ve Çevre Komisyonu’nun yapmış olduğu “Karaduvar Kentsel Tasarım Projesi” yarışması ile ilgili bilgiler verdi. Karaduvar Mahallesi’nin turizm yanında kültür ve sanat galerilerinin de bulunduğu bir mahalle haline getirilmesi amacıyla yola çıkıldığını belirten Gökşen, konsey üyeleri ile birlikte mahalle ziyareti gerçekleştirmek için öneride bulundu.
Başkan Gökşen ayrıca, Mersin’in en öneli gündem maddesi olan 1/5 bin ölçekli Revizyonlu Nazım imar Planları ile ilgili de bilgiler verdi. 

“AKSEV; EĞİTİM VE SAĞLIK İÇİN ÇALIŞIYOR”
Toplantıda AKSEV adına söz alan Ali Dağtekin de; çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mersin’de 1997 yılında 12 kurucu üyenin yola çıkmasıyla kurulan vakfın en büyük özelliğinin 1850 yılında kente yerleşmiş kişiler tarafından kurulmuş olması olduğunu dile getiren Dağtekin, “Bu vakıf Mersin’de kurulduğu yıldan beri hiçbir ayrım yapmadan, insanı insan kabul edip kapılarını çalan herkese kapılarını açmaktadır. Vakıf kurulurken siyaset üstü olmayı prensip edinmiştir. Vakfımız sağlık ve eğitim alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Anemi hastalığı bu bölgenin en büyük sorunu olup, bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Özellikle akraba evliliklerinde olumsuz etken olan anemi hastalığını önlemek amaçlı evlilik öncesi yapılması gereken kan testlerinin zorunluluğu konusunda önemli etken olduk” dedi. 
Ayrıca üniversite öğrencisi olan 52 öğrenciye burs verdiklerini de söyleyen Ali Dağtekin, “Eğitim konusunda kız öğrenci yurdu kurmak gibi bir projemiz var, önümüzde ki dönemde bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kilikya Nehir Derneği’nin yapmayı planladığı ‘Külliye’ projesine de destek oluyoruz, ihtiyaç sahibi kişilere ulaşıp bu kişiler için yardım kolileri hazırlıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA