FERAY ŞAHİN’İN DAVASI BİR KEZ DAHA ERTELENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FERAY ŞAHİN’İN DAVASI BİR KEZ DAHA ERTELENDİ


 

Mersin’de polis kurşunu ile yaşamını yitiren Feray Şahin davasının 3’üncü duruşması bir kez daha ertelendi. Acılı aile ertelemeye tepki gösterirken, avukatlar ise delillerin karartılmaya çalışıldığını savundu.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin, İstanbul’da görev yapan ve tatil için Mersin’e gelen Polis Memuru Fatih Burak A’ın silahından çıkan kurşun ile göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti. Burak A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Mersin 5’inci Ağır Ceza mahkemesinde davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşmada Şahin ailesi hazır bulunurken, Mersin’den çok sayıda avukat da davaya müdahil oldu. Sanık Burak A. ise, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Duruşma ilk olarak tanıkların dinlenmesiyle başladı. Tanıklar emniyette verilen ifadelerini doğruladı. Ardından Feray Şahin’in avukatları söz aldı.
Avukatlar, ülkede yaşanan kadın katliamlarına ilişkin bilgiler sunarak, bu kadın cinayetlerinin büyük oranda eş, kardeş ve baba tarafından işlendiğini aktardı. Burak A.’ya suçlamalarda bulunan avukatlar, “Olay anındaki delillerin karartılması, suçun kasten işlendiğinin kanıtıdır” diyerek, olay anında sanığın ellerini yıkadığı ve Şahin’in üstündeki tişörtü çıkararak suç üzerinde bazı tespitlerin yapılmasının engellendiği kaydedildi. Avukatlar son olarak, sanık Burak A.’nın tutukluluğunu devamını talep etti.
İlk duruşmada verdiği ifadeyi yineleyen Burak A. ise olayın kaza olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti konuşmaların ardından mahkemeye 5 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme, sanık polis Fatih Burak A.’nın tutukluluğun devamına karar vererek, duruşmayı 8 Mayıs tarihine erteledi.
Şahin’in avukatları duruşmaya ilişkin yaptıkları açıklamada, “Bu yalnızca bir cinayet dosyası değil, bir kadın cinayet dosyasıdır” vurgusunda bulunarak, olay anında sanığın delilleri karartmaya çalışmasının suçu kasten işlediğinin kanıtı olduğunu kaydetti. Mahkemenin ardından konuşan baba Şahin ise, duruşma anında sanık Fatih Burak A.’nın yüzünde görülen tebessümlerin yaralayıcı olduğunu kaydederek, “Mahkemede dahi acımıza saygısı yok” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA