JAPONYA’DAN SİLİFKE’YE GEZİCİ SAĞLIK ARACI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

JAPONYA’DAN SİLİFKE’YE GEZİCİ SAĞLIK ARACI


 

Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Silifke’ye Gezici Sağlık Aracı kazandırabilmek amacıyla hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan projenin Türkiye genelinde kabul gören 5 proje içerisinde yer aldığı bildirildi.

Silifke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Ankara’da düzenlenen Yerel Projelere Hibe Programlarının sözleşmesini Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Japonya Büyükelçisi Akio Mıyajıma imzaladı. 400 proje arasından seçilen 5 projeden biri olan Silifke Belediyesi’nin Gezici Sağlık Aracı Projesinin sözleşme töreninde Mersin Milletvekilleri de davetli olarak yer aldı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN PEKİŞMESİNİ DİLİYORUM”
İmza töreninde konuşan Başkan Dr. Mustafa Turgut, ‘Silifke Belediyesi olarak hazırladığımız projelerimizle kentimizi geliştirmeye ve ihtiyaç duyduğu hizmetlere bir bir kavuşturmaya devam ediyoruz. Her ne kadar aradaki coğrafi uzaklıklar fazla olsa da Türk ve Japon halklarının dostlukları yüz yıllardır gelişerek devam etmektedir. Bizlerde bu proje vesilesi ile bu kadim dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlayacağını umduğumuz Gezici Sağlık Aracı projesiyle bir işbirliği sözleşmesi imzaladık. Türkiye’nin 14. büyük ilçesi olmamızla birlikte 88 mahalleden oluşan kentimizde böyle bir projeyi hayata geçirmek gerek Japonya gerekse Türkiye açısından önemli bir kazanım ve hizmet olacaktır.
İlçemizin güzel insanlarına layık oldukları en iyi hizmeti verebilmek için Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında hazırlayıp Japon dostlarımıza sunduğumuz bu önemli projenin kabul edilmesi ile birlikte, Silifke sınırları içerisinde yaşamakta olan ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olacağız. Aynı zamanda sağlık sıkıntıları çeken ancak ulaşım, imkânsızlık, ekonomik ve benzeri problemlerle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza gezici sağlık merkezi şeklinde kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Gezici Sağlık Aracı projemizi kabul görerek bizlerden bu doğrultuda desteklerini esirgememeleri iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi olarak ön plana çıkmıştır. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Mersin Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyor, iki ülke arasındaki dostluğun daha da pekişmesini diliyorum” dedi.

BÜYÜKELÇİ MIYAJIMA, “SİLİFKE’YE HAYIRLI OLSUN”
Davetlilere ev sahipliği yapan Büyükelçi Akio Mıyajıma, Yerel Projelere Hibe Programı’nın içeriğini ve bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen örnekleri tanıtarak, “Japonya ve Türkiye arasında devam eden uzun bir dostluk ilişkisi bulunmaktadır. Bu yıl gerçekleştirilecek olan beş yeni projenin Türk Halkı’nın yaşamını zenginleştirmesini içtenlikle temenni ederim. Bu projelerden biri olan gezici sağlık aracı hizmetinin Silifke kentine hayırlı olmasını diliyor katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA