ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTTA ÖTV KALKACAK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTTA ÖTV KALKACAK MI?


 

Milletvekili Kuyucuoğlu, tarım sektöründe sürdürülebilirlik için girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirti ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı’na, “Tarımsal üretim için kullanılan mazotta Özel Tüketim Vergisini kaldırmak için bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde çiftçinin sorunlarını gündeme getirdi.
Kuyucuoğlu önergesinin gerekçesinde, “Türkiye’nin tarımda söz sahibi olması ve rekabet edebilir düzeye erişebilmesi amacıyla, tarımın devam edegelen yapısal sorunlarının çözülmesi, tarımsal üretim ve ticaret politikalarının güçlendirilmesi, kırsal kalkınma politikalarının tarım politikaları ile entegre edilmesi, üretici eğitim ve refah düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal desteklemelerin amacına uygun olarak sürdürülmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi, üretici örgütlenmesi sorunlarının çözülmesi, tarım işçilerinin sosyal güvenlik ve iş yasası kapsamlı sorunlarının giderilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, tarımsal danışmanlık sisteminin etkin kullanılması önem taşımaktadır. Tarım sektörünün sürdürülebilir rekabet gücü ve küçük üreticilerin yaşayabilmesi; tarım sektöründe yapısal sorunların çözülmesi sayesinde elde edilecek kazanımlar, üretim girdilerinin fiyatlarını azaltma ve katma değeri yüksek üretim ile telafi edilebilir” ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Tarımsal üretim için kullanılan mazotta Özel Tüketim Vergisini kaldırmak için bir çalışmanız var mıdır? Arazi toplulaştırması ve sınırsız köy projelerini hızlandırmayı düşünüyor musunuz? Damlama sulama sistemi başta olmak üzere, yeni sistemler uygulanarak suyun etkin kullanımı sağlamak için hazırlanan projelere verilen desteklerin artırılması için bir çalışmanız var mı? Dileyenin dilediği yerde, dilediği üretim modelini uygulaması yerine, bölgeler için en uygun üretim tipleri belirlemek ve o tipleri desteklemek için çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA