“BU BAŞARI ULUS OLMA BİLİNCİNİN TOHUMLARINI ATTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU BAŞARI ULUS OLMA BİLİNCİNİN TOHUMLARINI ATTI”


 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İl Başkanı Halil Kur, yaptığı yazılı açıklama ile 18 Mart Deniz Zaferinin 103. yıldönümü ve Şehitler Günü’nü kutladı.

Çanakkale Savaşları’nın, yüzyılımızın gördüğü, bir milletin var olması adına yazılan en büyük savaş destanlarından birisi olduğunu belirten Kur, “Bugün bir milletin yeniden doğuşunun tarih sayfalarına altın harflerle yazıldığı gündür. Bu zafer vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk’ün gücünün neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler Günü olarak andığımız bu gün, kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına koruyarak Şehitlik mertebesine eren aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. 18 Mart Deniz Zaferi, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş ve direniş gücünü arttırmıştır. Çanakkale’yi denizden geçemeyeceğini anlayan karşı güçler, karada da aynı yenilgiye uğramışlardır. Tarihimize ‘Çanakkale geçilmez’ diye altın harflerle yazılan bu başarı ulus olma bilincinin tohumlarını atmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu uğurda kanlarını canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA