OTEL PROJESİNDEN GERİ ADIM: MEZİTLİ KAZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTEL PROJESİNDEN GERİ ADIM: MEZİTLİ KAZANDI


 

Mezitli Belediyesi’nin bir süredir mücadelesini sürdürdüğü Tece Deniz Mahallesi’nde yer alan arazi için yeni bir müjdeli haber daha geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tece Deniz Mahallesi’nde bulunan plan; park ve yeşil alan işaretli bölge için daha önce verilen ‘Turizm Yatırım Belgeleri’ iptal edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mezitli Belediye Başkanlığı’na gönderilen 26 Şubat 2018 ve 27 Şubat 2018 tarihli iki yazıda ARŞEV Tur. Gıda Tar. San. ve Tic. Ltd. Şti ile AVŞ Tarım Gıda Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti için verilen belgelerin iptal edildiği duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce gönderilen yazıda, “Yatırım döneminde belgelendirilmesine esas niteliklerini önemli ölçüde kaybetmiş olan tesise ait belge 22/02/2018 tarih ve belge 2634 Sayılı Kanunun 34. Maddesinin (e) bendi hükmü uyarınca iptal edilmiştir” denildi.

ALINAN KARAR SEVİNÇLE KAŞILANDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen yazı Mezitli’de yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı. Bölgede yaşayanların ve sivil toplum örgütlerinin yoğun mücadelesi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren vatandaşlar, “Bu sivil direnişin en önemli tescilidir. Yaşama alanlarımıza, çevremize yapılan bu tür saldırıları birlik içerisinde hareket edersek bertaraf edebileceğimizi dosta düşmana göstermiş olduk. Göstermiş olduğumuz mücadele de her zaman yanımızda olan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dediler.

HAKIMIZLA BİRLİKTE DİRENDİK VE BAŞARDIK
Göreve geldiği günden itibaren söz konusu alanın yasalarda belirtildiği gibi Mezitli Belediyesi’ne verilmesi için mücadele verdiğini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışım gereği, halkın olan alanları halkın kullanımına açılması konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Aynı hassasiyeti, belediyemizin uhdesinde olmayan yerler içinde göstermeye çalıştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu karar sürdürülen kararlı ve haklı mücadelenin ortaya çıkmasıdır. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, muhtarlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz efsanevi bir mücadele yürütmüşlerdir. Halkımızın Yasal Direniş Hakkının doğal sonucudur” dedi.

ALANLAR HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇILMALIDIR
Mücadelenin ikinci adımında ise söz konusu alanın yasalarda belirtildiği gibi, park, spor alanı, günübirlik piknik alanı olarak düzenlenmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Başkan Tarhan, “TOKİ’ye devredilen bu alan mutlaka halkımızı kullanımına açılmalıdır. Şimdi mücadelemizi, alanın TOKİ’den geri alınarak belediyemize devredilmesi için sürdüreceğiz. Bu mücadelemizde de daha önce olduğu gibi tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve değerli halkımızı destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA