Nevruz kutlamasına onay çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nevruz kutlamasına onay çıktı!


 

Nevruz Tertip Komitesi’nin 21 Mart’ta Mersin’de kutlanacak Nevruz için Valiliğe yaptığı başvuru kabul edildi. Karar HDP’ye iletildi.

Hediye Eroğlu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi’nden (DTK) oluşan komisyon Nevruz programını açıkladı. Komisyonun belirlediği takvime göre 17 Mart’ta başlayacak kutlamalar 40 ayrı merkezde gerçekleştirilecek. Kutlamaların ilki 17 Mart’ta Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapılırken 21 Mart’a kadar devam edecek olan kutlamaların finali Diyarbakır, Van, Urfa, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova’da olacak. Mersin’deki program; Diyarbakır, Van, Urfa, İstanbul, İzmir, Adana, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova ile eş zamanlı 21 Mart tarihinde yapılacak.

KUTLAMALARIN ADRESİ TIRMIL MİTİNG ALANI

HDP, DBP ve DTK tarafından, Nevruz kutlamalarına ilişkin programın belli olması ile Mersin ve Adana’da resmi makamlara yapılan başvuruların kabul edildiği öğrenildi. Mersin Nevruz Tertip Komitesi, 21 Mart’ta Tırmıl Miting alanıyla ilgili valiliğe yaptığı resmi başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi. Tırmıl Miting alanında kutlanacak Nevruz’a HDP milletvekilleri Mehmet Mir Dengir Fırat ile Bedia Özgökçe’nin katılması bekleniyor. 10.00 ila 18.00 saatleri arasında yapılacak kutlamalar ile ilgili polisin bölgede geniş güvenlik önlemi alması bekleniyor.

RESMİ KUTLAMA PROGRAMI HAZIR

Öte yandan Mersin Valiliği’nce düzenlenecek resmi programda belli oldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan program; 21 Mart Çarşamba günü saat 14:00’de Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Program kapsamında açılış konuşmalarının ardından ‘Türk Kültüründe Nevruz’ başlıklı bir sinevizyon gösterisi ile Mersin Devlet Opera Balesi tarafından ‘Sihirli Dünya’ isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Valilikçe oluşturulan İl Kutlama Komitesi’nden yapılan duyuruda; “Türk kültüründe bir yere sahip olan Nevruz Kutlama etkinliklerimize katılmanızı bekleriz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA