MERSİN’DE İKİLİ EĞİTİM SONA ERECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE İKİLİ EĞİTİM SONA ERECEK!


 

Kentte tepki toplayan ikili eğitim sorunu ile ilgili çözüm sözü bizzat Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’dan geldi. Bakan Yılmaz, 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimi Mersin’de sonlandıracaklarını söyledi.

GİZEM EKİCİ

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve programlara katılmak üzere Mersin’e gelen Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.
 Sahil Valilik makamında gerçekleşen ve hizmet binası önündeki karşılama sonrasında Şeref Defterinin imzalanmasıyla başlayan ziyarette; kentte tepki toplayan ikili eğitim sorunu ile ilgili çözüm sözü bizzat Bakan İsmet Yılmaz’dan geldi. Bakan Yılmaz, 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimi Mersin’de sonlandıracaklarını söyledi.

MERSİN’DE DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 26
2016 ve 2017 yılının ek yatırımlarının yaklaşık yüzde 80’inin Mersin’e yapıldığının bilgisini veren Bakan Yılmaz, “Daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza verebilmek, Türkiye’nin Akdeniz’deki en büyük limanına sahip olan Mersin’de evlatlarımızın çok daha iyi yetiştirilmesi için ikili eğitim kaldırılacak. Bunun için de öncelikle altyapı ile ilgili sorunların çözülmesi lazım. Göreve geldiğimiz ilk yıllarda Mersin’de 1 Milyarın üzerinde eğitim yatırımını gerçekleştirdik, halen devam eden yatırımlarımız da var. Biz geldiğimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 35’ti, şimdi ise 26’ya düştü.” ifadelerini kullandı ve 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimi Mersin’de de sonlandıracaklarına vurgu yaptı.
 
“EĞİTİMDEN DAHA ÖNEMLİ BİR KONU YOK”
Konuşmasının devamında, eğitim yatırımlarında kaynak probleminin bulunmadığına işaret eden Bakan Yılmaz, bazı yerlerde arsa problemi bulunduğunu dile getirerek, kamuya ait birçok arazinin okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarıldığını söyledi ve “Eğitimden daha önemli bir konu yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin önceliği eğitimdir. Eğer eğitim iyi giderse, her alan iyi gider. İlk ve ortaokulların şehir içerisinde kalmasını istiyoruz. Liseleri ise şehir içine yapamıyorsak, şehrin biraz uzağına taşıyabiliriz. Taşımalı eğitimi de azaltmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Okul öncesi eğitimi ise daha da yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaların yapıldığını aktaran Bakan Yılmaz, göreve geldikleri dönemde, okul öncesi eğitim oranının yüzde 10 olduğunu, yapılan yatırım ve çalışmalar neticesinde ise 5 yaş için okul öncesi eğitime gidenlerin oranının yüzde 74’e ulaştığını kaydetti.

“ULAŞILAN VE GÖRÜŞÜLEN YÖNETİCİLER OLUN”
Bakanlar Yılmaz, Fakıbaba ve Elvan daha sonra Suphi Öner Öğretmenevindeki ‘İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Burada özellikle idarecilere ve okul müdürlerine seslenen Bakan İsmet Yılmaz, “Sizlerden ulaşılan ve görüşülen yöneticiler olmanızı özellikle istiyorum. Bu tutum sizlere sorunları yerinde görme ve yerinde çözümler üretme fırsatı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Sözlerini eğitim idarecilerine tavsiyelerde bulunarak devam eden Bakan İsmet Yılmaz, başta öncelikli gündem maddesi olan istismar ve madde bağımlılığıyla mücadele olmak üzere, okullar ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik üzerinde durulması ve yapılması gereken çalışmalara değinerek noktaladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA