RANT MİLLETVEKİLİ DE DİNLEMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANT MİLLETVEKİLİ DE DİNLEMEDİ!


 

Toroslar ilçesinde kurulacak taşocağıyla doğal yapısı yok edilmek istenen Gözne yaylasında AKP Milletvekili Yılmaz Tezcan ile CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar’ın evlerinin de olduğu ortaya çıktı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yerleşim yerine 500 metredeki Yassıca Tepesinde kurulmak istenen taşocağı nedeniyle yok olma tehlikesi altındaki Gözne Mahallesi’nde AKP Milletvekili Yılmaz Tezcan ile CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar’ın evlerinin bulunduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili Yılmaz Tezcan’ın evinin kurulacak taşocağına 500 metre yakınında yer aldığı öğrenilirken CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar’ın evininde yakın bölgede bulunduğu bildirildi. Binlerce kişinin şehir stresinden kaçmak ve dinlenmek için yerleştiği Gözne Mahalesindeki herkesin Kanarlar Grup tarafından açılmaya çalışılan taş ocağına karşı olduğunu ifade eden Muhtar, Şevket Taşkın, “Burası milletvekillerimizin bile istirahata çekildiği güzide bir yayladır” diyerek milletvekillerine duyarlılık çağrısında bulundu. 

“KİMSENİN MAĞDUR OLMAYACAĞI BİR TEPEYE AÇALIM”
Söz konusu AKP’li ve CHP’li milletvekillerine seslenen Muhtar Taşkın, “Bizim sesimize kulak vermelerini istiyoruz. Bizim sözümüz bir yere kadar gidiyor ama onlar bu konuyu ele alırlarsa biz bu taşocağını kimsenin mağdur olmayacağı bir tepeye açalım diyoruz. Biz taşocağına karşı değiliz mahallemizin dibinde açılmasına karşıyız. Mahalle sakinleri de taşocağı yetkililerine çok tepkililer. Biz araçların önüne yatarız hiç kimseyi geçirmeyiz diyorlar. Ben onları sakinleştirmeye çalışıyorum. Çünkü biz şiddetten taraf olmayan barıştan yana olan insanlarız.  Her şeyin gönül birliği ile olmasını istiyoruz. Ama böyle devam ederse bu taşocağının sahibi burada bu ocağı çalıştıramayacak. Ben bunun bilincindeyim. Çünkü vatandaşımızın büyük bir tepkisi var. Buradaki vatandaşlarımızın tamamı bu taşocağına karşı çıkıyor. Bu projeyi daha duymayan vatandaşlarımızda var. Onlarda bunu duydukları zaman iş o zaman çığrından çıkacaktır. Böyle devam ederse yazın Gözne’yi gerilimli günler bekliyor. Bu yüzden zararın neresinden dönülürse kardır. Biz şimdiden taşocağı sahiplerini uyarıyoruz. Fazla masraf etmeden bu projeden dönsünler. Ne onlar nede mahalle sakinlerimiz yorulsun” dedi. 

“HALK BU TAŞ OCAĞINI İSTEMİYOR”
Sözlerinin devamında kurulacak yeni taş ocağının bölgedeki tarım ve hayvancılığa zarar vereceğini ifade eden Muhtar Taşkın, “Tüm siyasiler Yörük vatandaşlar bizim baş tacımızdır diyor. Mustafa Kemal Atatürk bile “Toros dağlarında bir duman tütüyorsa bilin ki bu memleket sahipsiz değildir” sözlerini söylemiştir. Ama bu şekilde davranılmaya devam edilirse Yörüklerinde dumanı tütmez olacak. Buraya bir taş ocağı açılırsa ağaçların ve otların üzeri toza bürünecek. Tozlu bir yeşili hayvan nasıl yiyecek. Bölgeye nasıl yayılacak. Biz bilmiyoruz bu işin sonu nereye varacak. Bizi yöneten insanların bu konuda duyarlılığa bekliyoruz. Burada bir taşocağı kurulmasını tüm Gözne halkı ve şahsım adına istemiyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA