“İŞİMİZİ GERİ VERİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞİMİZİ GERİ VERİN”


 

Darbe girişiminin ardından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri, hiçbir terör örgütü ile ilgilerinin olmadığına dair Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldıkları tutanakları kamuoyu ile paylaşarak, “İşe geri iade” çağrılarını yineledi.

Mehmet Nabi Batuk

OHAL’de yayımlanan KHK’larla mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri, bu hafta sonu da; Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek işlerine geri iade çağrılarını yeniledi. Bu haftaki basın açıklamasına FETÖ / PDY ve diğer terör örgütleri ile ilişkin darbe girişimine kadar hiçbir soruşturmanın yapılmadığına dair Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tutanağını getiren KESK üyeleri, OHAL Komisyonu’na seslendi. Cumhuriyet Savcısı M. F. K.’nin ıslak imzasının yer aldığı tutanakları gösterek “Bizi işimize iade edin” mesajı verdi. Burada kamu emekçileri adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sekreteri ve Eğitim – Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “ Artık geciktirilmeksizin ihraç edilen KESK üyesi arkadaşlarımızın bir an önce işlerine dönmesini bekliyoruz” dedi. 

“BİR AN ÖNCE İŞA İADELERİ BEKLİYORUZ”
Darbe girişiminden 16 aylık bir süre geçmesine rağmen, ihraçlardaki mağduriyetleri ortadan kaldırmak için kurulan OHAL Komisyonu’nun yetersiz çalıştırıldığını ifade eden Muşlu, “Birçok kamu emekçisinin yaşadığı mağduriyetler uzatılmıştır. Arkadaşlarımız Cumhuriyet Savcılıklarına geçtiğimiz hafta içerisinde vermiş oldukları dilekçelerle OHAL – KHK’ların ihraçla ilgili maddesine atıfta bulunarak haklarında FETÖ / PDY veya diğer terör örgütleriyle bir ilgisinin olup olmadığına dair yürütülen bir soruşturma var mıdır? Varsa sonucu nedir? Diye sormuş aldıkları cevaplarda böyle bir soruşturmanın olmadığı cevabını almışlardır. Artık geciktirilmeksizin ihraç edilen KESK üyesi arkadaşlarımızın bir an önce işlerine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

“ÖZGÜRLÜK VE LAİKLİK İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ”
Ayrıca Mersin’de KESK, Mersin Tabip Odası, DİSK, TMMOB ile başlattıkları “OHAL değil demokrasi istiyoruz” isimli kampanyalarının devam ettiğini belirten Muşlu, “OHAL rejimine son vererek demokrasiyi kazanacak olan biziz. Laik, demokratik ve sosyal bir Cumhuriyeti kendi kollarımızla, aklımızla, yüreğimizle inşa edecek olan biziz. Emekçilerin yüzyıllardır süren mücadele ile kazandığı hakları ve özgürlüklerini OHAL’e AKP’nin tek parti rejimine terk etmeyecek, demokrasi, barış, eşitlik, özgürlük ve laiklik için mücadeleyi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA