AKKUYU ÇOCUKLARIMIZA KALSIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU ÇOCUKLARIMIZA KALSIN!


 

CHP Mersin İl Örgütü’nün hafta sonu gerçekleştirdiği danışma kurulu toplantısında nükleere karşı ortak ses verildi.

Toplantıda “Akkuyu bir Çernobil olmasın, Akkuyu bir Fukushima olmasın, Akkuyu cennetten bir parça olarak çocuklarımıza kalmaya devam etsin” ifadelerine yer verildi.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, hafta sonu gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısına Milletvekilleri, belediye başkanları, il ilçe yönetimleri ve çok sayıda partili katıldı. Bugün temeli atılması beklenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) damga vurduğu toplantıda nükleere karşı ortak mücadele çağrısı geldi. Yapılan açıklamada,  “Nükleer santraller kurulumu uzun süren ve yüksek maliyetli olan tesislerdir.  Ömrünü tamamlayan tesislerin sökülmesi işlemi de uzun süreli ve oldukça risklidir. Ayrıca dünyada şu ana kadar radyoaktif atıkların güvenle saklanabilmesine yönelik bir formül bulunabilmiş değildir.  Doğa olaylarının (Deprem, tsunami vb.) çokça yaşandığı Dünyamızda nükleer santraller sürekli kaza tehlikesi taşıdığı bilinmektedir. Anayasamızın 56. maddesine göre çevreyi geliştirmek, sağlıklı bir çevrede yaşamak ve çevre kirlenmesini önlemek de; devletin ve yurttaşların önemli hakkı ve ödevidir. Ancak son yıllarda doğamızın rant hırsına kurban edilmesi güzel Mersinimizi ve ülkemizi giderek yok etmekte, tarımı ve sağlığımızı tehdit etmekte, gelecek kuşaklar; topraksız, susuz, yeşilsiz bir dünyaya mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Yapılmak istenen Nükleer Santral ne yerli, ne de millidir. Bu gün için yaklaşık 4 dolar-cente satılan 1 kw-saat elektrik Akkuyu Nükleer Santrali tarafından bize 12.35 dolar-cent den satılarak, dünyanın en pahalı üretilen elektriğinin bedeli de halkımızın cebinden çıkacaktır” ifadelerine yer verildi. 

“MERSİN HALKININ KAYGILARI DİKKATE ALINMIYOR”
Mersinlilerin kaygılarının yok sayılarak dikkate alınmadığı dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geleceğimizle ilgili planlara, Mersin’de yaşamayan çok küçük bir mutlu azınlık karar vermektedir. Bu durum, 1992 yılında devlet olarak altına imza attığımız uluslararası Rio sözleşmesinin bağlayıcı hükümlerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine ve anayasamıza aykırıdır.  Çünkü Mersin Büyükşehir ve Mezitli Belediyelerinin resmi kurulları olan Kent Konseyleri başta olmak üzere, diğer ilçe kent konseylerinin katkılarıyla, 2016 yılı Mayıs ayında Mersin genelindeki 13 ilçede yapılan çok kapsamlı resmi anket sonuçlarına göre;  Mersin kalkının yüzde 86’SI nükleer santral için Mersin Akkuyu’da nükleer santral istememektedir. Çünkü biliniyor ki, bu Nükleer Santralin Akkuyu'ya yapılması halinde Mersin, tüm Dünya’da her türlü tehdide açık bir nükleer kent olarak tescillenecektir!  Tüm canlıları korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir Dünya bırakmak için, hukuk arkadan dolanılarak, doğal alanların kirli enerji yatırımları nedeniyle tahrip edilmesine son verilmelidir. Önce iktidara, sonra tüm Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz: Akkuyu bir Çernobil olmasın, Akkuyu bir Fukushima olmasın, Akkuyu cenneten bir parça olarak çocuklarımıza kalmaya devam etsin! Mersin Halkının Nükleer Santrale karşı oluşturduğu ortak aklın savunucu olan Mersin CHP nin  İl Danışma Kurulu Üyeleri halkın sonuna kadar yanında olduğunu, Türkiye'ye ve  tüm Dünya’ya  ilan ederken, Nükleer Santrali Mersinlilere dayatanların tarih önünde gelecek kuşaklara karşı sorumlu olacaklarını hatırlatarak, tarihe not düşüyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA