“EMEKLİLERİN İŞİ BİTMEDİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EMEKLİLERİN İŞİ BİTMEDİ!”


 

Mersinli politikacı yazar Ahmet Tekniker, Emekliler Derneğine aday olduğunu açıkladı. Tekniker, “Emeklilerin işi bitmedi, yapacakları çok iş var” diye konuştu.

KIYMET GÖKÇE

Bir dönem SHP ve CHP içerisinde aktif politika yapan Ahmet Tekniker, Türkiye Emekliler Derneği (TÜER) Mersin Şubesinin genel kurulu öncesi adaylığını açıkladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir grup emekli ile birlikte adaylık açıklamasını gerçekleştiren Tekniker, Mersin’de yaşayan 30 bin emeklinin soysak hayatın içine katılarak aktif rol alması gerektiğini söyledi. 

“EMEKLİLERİN YAPACAK İŞLERİ VAR”
Emeklilere işi bitmiş insan gözüyle bakılmaması gerektiğini dile getiren Tekniker, “Beni en fazla rahatsız eden düşüncülerden bir tanesi. Ben emeklilerin işinin bitmediğini düşünüyorum. En başta engin deneyimleri mutlaka ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve en önemlisi de siyasal anlamda işine yarayacağı kanaatindeyim. Yol gösterici rolü olacağı kanaatindeyim. Ben uyuyan bir devi uyandırmaya geldim. 44 yıldır Mersin’de var ancak kimsenin haberi yok. Olanakları olan ancak bu olanakları doğru kullanılması gereken bir dernek burası. 30 binin üzerinde üye sayısına sahip. 30 binin üzerinde insanın hiçbir şey yapmadan atıl bir şekilde oturması bir sosyal cinayettir. Neden bu insanlar hayatın içine sokulmasın, neden yaşama müdahale etmesinler ya da neden yaşamı biçimlendirmesinler? Aylık bin 200 lira ile geçinen insanların yaşamın içine katılarak, yaşamlarının iyileştirilmesi lazım. Emeklileri hayatın içine kattığınız zaman hiçbir siyasi iktidar taleplerinin karşısında duramaz. Yeter ki emekli kendisinin farkına varsın. Korkutulmuşuz, sindirilmişiz. Geri çekilmek zorunda kalmışız” diye konuştu. 

AHMET TEKNİKER KİMDİR? 
Siyasete 70’li yıllarda başlayan Tekniker, CHP Gençlik Kolları Başkanı, SHP Mersin İl Başkanlığı, CHP-SHP birleşiminin yurt genelinde yürütme kurulu, CHP Mersin İl Sekreterliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde üst yöneticilik görevlerinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA