“MERSİN NÜKLEER ATIK ÇÖPLÜĞÜ HALİNE GELMESİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN NÜKLEER ATIK ÇÖPLÜĞÜ HALİNE GELMESİN”


 

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Akkuyu Nükleer Santrali’nde yaşanan son gelişmeleri eleştirdi.

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin’in birlikte temelini atacakları açıklanan Akkuyu Nükleer Santrali’nde yaşanan son gelişmeleri eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Uçar, Mersin’de 40 yıldır nükleer santrale karşı mücadele eden çevrecilerin Akkuyu’ya gidişlerinin engellenmesine tepki göstererek, “Vatandaşın en demokratik hakları engellenemez” dedi.

“TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ZARARLAR VERECEK”
Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer güç santralinin doğaya vereceği tahribata işaret eden Başkan Uçar, “Nükleer santral telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Atıkların Rusya'ya gönderileceği söylense de santralde kullanılan yakıt çubukları uzun bir süre soğutma havuzlarında, Akkuyu'da kalacak. Nükleer atıkların toprağa, suya, havaya karışmaması gerekiyor. Mersin’in nükleer atık çöplüğü haline gelmemesi, yeni Çernobiller, Fukuşimalar yaşanmaması için Akkuyu Nükleer Santrali’ne izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Uçar, araçlarına izin verilmediği için toplu taşıma ile Akkuyu’ya ulaşmaya çalışan çevrecilere yönelik engelleme girişimlerini de kınadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA