“NE MİLLİ NE DE YERLİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NE MİLLİ NE DE YERLİ!”


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Dr. İbrahim Özel, önceki gün temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali’nin doğaya ve insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi. Özel, “Rusya’nın kurduğu santral ne yerli ne de millidir” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de kongre sürecini İYİ Parti İl Başkanı Dr. İbrahim Özel, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdiği ziyarette Rusya Devlet Başkanı Putin katılımı ile gerçekleştirilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) dair açıklamalarda bulundu. 

NE MİLLİ NE YERLİ!
Akkuyu’nun ne milli ne de yerli bir unsur olduğunu dile getiren Özel, “Akkuyu Nükleer Santrali Akdeniz’in ekosistemini bozacak, tarım, turizm ve insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyecektir. Zira deniz suyu mutlak şekilde ısınacaktır. Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin mülkiyeti Rusya’ya aittir. Ülkemiz sınırları içinde hayati öneme sahip bir tesisin yabancılara ait olması yanlıştır.  Türkiye’nin uranyum rezervleri bu santral ve santrallerde kullanılacak rezerv ve tenörde olmadığından dolayı hammadde konusunda da dışa bağımlı bir ülke olma halimiz devam edecektir. Bu santralin milli ve yerli olma hiçbir unsuru bulunmamaktadır. Ne uranyum zenginleştirilmesi ne de toryum konusunda çalışmalar yapılmamaktadır” dedi.

“SANTRAK RUSYA’NIN KONTROLÜNDE OLACAK”
Tsunamiye karşı tedbir alınıp alınmadığını soran Özel, “Fukişuma ya da Çernobil benzeri kazalar meydana gelebilir mi? Böyle bir durumda bu santralde alınan tedbirler var mıdır? Nelerdir? Rusya’da üretilen yakıt kullanıldıktan sonra Rusya’ya götürülecek mi? ABD ve Rusya’nın eskimiş 3. Nesil santralini kurmak yanlış değil midir? Hem elektrik üretiminde hem de çevreye verdikleri daha az zarar bakımından 1. Nesil santrallere yönelmek daha doğru olmaz mı? İnşaatı ve işletilmesi Rusya’nın kontrolünde olan nükleer güç santralinde, hükümetler arası anlaşma uyarınca, Rus nükleer enerji şirketi Rosatom yüzde 93’lük, Atomstroyexport ve Rus enerji şirketi RAOUES ise kalan yüzde 7’lik hisseye sahiptir. Görüldüğü gibi ne devletin ne de özel sektörün bir payı bulunmamaktadır. Hani yerli ve milli politikalar nerede?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA