“Zorba iktidarların birinci hedefi her zaman özgür gazeteciler olmuştur” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Zorba iktidarların birinci hedefi her zaman özgür gazeteciler olmuştur”


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Öldürülen Gazeteciler Günü” ile ilgili yaptığı yazılı açıklama ile iktidara yüklendi.

Sağlıklı bir demokrasinin ve özgür toplumun en önemli unsurlarından birinin şüphesiz ki özgür basın olduğunu belirten Atıcı, “Sağlıklı bir demokrasinin ve özgür toplumun en önemli unsurlarından biri şüphesiz ki özgür basındır. Ancak AKP iktidarı ile birlikte yurt genelinde yürütülen şiddet ve baskıcı politikalardan medya çalışanları da fazlasıyla etkilenmiştir. AKP iktidara geldikten sonra Türkiye’de medyayı yeniden yapılandırmaya çalışmış ve kendine muhalif olan medya kuruluşlarını büyük oranda yok etmiştir. Özgürce yazmaya çalışan gazeteciler ise ya tutuklanmış ya da işsiz bırakılmaları için baskı yapılmıştır.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün verilerine göre, Türkiye'de halen 100'ün üzerinde gazeteci tutukludur.

Türk basın tarihi, ne yazık ki halka doğru haber ulaştırmak dışında herhangi bir kaygısı olmayan gazetecilerin hedef gösterildiği, tehdit edildiği, tutuklandığı, öldürüldüğü örneklerle doludur. Bundan 109 yıl önce 6 Nisan 1909 tarihinde Serbesti Gazetesi sahibi Hasan Fehmi Bey ile başlayan gazetecilere yönelik suikastların, özellikle 1990’lı yıllarda dozu arttırmıştır. Hükümetlerin politikalarını eleştiren ve halkı doğru bilgilendirmek adına canlarını ortaya koyan başta Uğur Mumcu olmak üzere, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Hrant Dink, Metin Göktepe gibi onlarca değerli isim faili meçhul cinayetlere kurban gitmiştir.

Özgür medyanın susturulmasını tutuklamalar veya gözdağı ile başaramayan iktidar sahipleri yandaş medyanın havuzunu büyüterek kendi tek sesliliğini olağan hale getirmeye çalışmaktadır. Bugüne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeyen, haksızlığın ve hukuksuzluğun her zaman karşısında duran, iktidar baskısına rağmen mesleklerini yapma pahasına canlarını feda eden tüm gazetecileri, ‘Öldürülen Gazeteciler Günü’ vesilesiyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA