Gözne diken üstünde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözne diken üstünde


 

Yayla sezonunda 30 bin kişiyi ağırlayan Gözne Mahallesinde DSİ tarafından inşa edilen sulama göletinin, bölgeye kurulmak istenen yeni taşocağı projesi kapsamındaki yol açma çalışmaları sırasında zeminden çatladığı öne sürüldü.

Mehmet Nabi Batuk

Toroslar İlçesi’nde taşocakları nedeniyle yok olmanın eşiğindeki Gözne Yaylası’nda tehlike çanları çalıyor. Yayla etrafındaki tarım arazilerini sulamak için Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen sulama göleti, Kanarlar Grup tarafından kurulacak yeni taşocağı için yapılan yeni yol açma çalışmaları sırasında zeminden çatladığı öne sürüldü. Gölet içerisindeki sular kısa süre içinde zeminden sızarken; Mahalle Muhtarı Şevket Taşkın yaşanacak su taşkını konusunda yetkilileri uyardı. Sulama göletinin yakın tarihe kadar yarısının suyla dolu olduğunu ifade eden Muhtar Taşkın, yol açma çalışmalarında kullanılan dinamitler nedeniyle yaşanan sarsıntıların gölet zemininde çatlağa neden olabileceğini belirtti. Sulama göletine kuş bakışı 1 kilometre kadar yakınına kurulacak yeni taşocağının faaliyete girmesinin ardından kayaları parçalamak için kullanılacak dinamitlerin tesise zarar verebileceğini hatırlatan Muhtar Taşkın, “Bu gölet tamamlandığında yarısına kadar dolmuştu ama sonra birden bire boşaldı. Demek ki buradaki göletin zemini oynak. Bir dinamit atıldığında belki duvarlar çatlayacak ve milyonlarca metreküp suyun tamamı birden bire mahallenin üzerine boşalacak. Böylesine bir felakete neden olacak insanlar bunun vebalini nasıl çekeceklerse şimdiden düşünsünler” diyerek yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı. 

“BUNUN VEBALİNİ NASIL ÇEKECEKLERSE ŞİMDİDEN DÜŞÜNSÜNLER”

“Bu taşocağında dinamit atıldığı zaman bu gölette bir çatlak ve sızıntı olma ihtimali var” diyen Muhtar Taşkın sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Bu gölet 30 bin insanın yaşadığı bir yerde bulunuyor. Yarın bir gün bu göletteki bir ani boşalma durumunda bunun vebalini kim ödeyecek? Belki de binlerce insan telef olacak. Bu gölet tam olarak Gözne mahallesinin üzerinde bulunuyor. Bu göletin dibindeki bir taşocağında nasıl dinamit atılacak. Bir dinamit atıldığında oluşan sarsıntıda yer bile yerinden oynuyor. Bu göletin duvarları nasıl bu sarsıntılara dayanacak. Bu duvarların milyonlarca küp suyun ağırlığını taşıdığı unutuldu mu? Bu duvarların bir anda patladığını ve mahallenin içine boşaldığını düşünün. Milyonlarca küp suyun dolu olduğu bir gölet birdenbire boşaldığında ne olacak? O zaman eyvah diyecekler vah diyecekler ama iş işten geçmiş olacak. Ama biz şimdiden bu göletin ciddi bir zarar göreceği noktasında yetkilileri uyarıyoruz. O zaman geldiğinde bize kimse veryansın etmesin. Çünkü biz şimdiden böyle bir tehlikenin var olduğu konusunda uyarımızı yapıyoruz. Bize bir şey denirse o zaman önleminizi alsaydınız deriz. Bizim bir savunma hakkımız var. Ama böylesine bir felakete neden olacak insanlar bunun vebalini nasıl çekeceklerse şimdiden düşünsünler. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA