15 yıldır MHP’nin kalesi ama yüzü yeni güldü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

15 yıldır MHP’nin kalesi ama yüzü yeni güldü!


 

Özellikle son 15 yıldır genel seçimlerde AKP, yerel seçimlerde ise MHP’nin hakim olduğu Gülnar’da, hizmet bilgilendirme toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar’ın son 4 yılda ayağa kalktığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in doğusundan batısına yaptığı 4. Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı turunu Gülnar ilçesinde sonlandırdı. Mersin genelinde verilen hizmetlerin yer aldığı tanıtım filmi ve Gülnar’a özel tanıtım filminin ardından konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’in tüm ilçelerinin olduğu gibi Gülnar’ın da kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. “Büyükşehir’in 4 yıldır süren hizmet atağı Mersin’inin her tarafını ve dolayısıyla Gülnar’ı kapladı. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen hizmetler 4 yıl içerisinde gerçekleşti” diyen Kocamaz, Gülnar’a geçmiş dönemlerde yapılmayan gecikmiş hizmetleri bir an önce vermeye gayret ettiklerini ve Gülnar’ın 4 yılda ayağa kalktığını söyledi.

SOĞUK HAVA DEPOSU İLE ELMANIN FİYATI ARTACAK

Başkan Kocamaz, “Gülnarlı çiftçilerimizin yetiştirdikleri elmaları görünce gurur duydum. Ama bunların 20 kuruşa satıldığını duyunca üzüldüm ve hemen soğuk hava deposunu hizmete sunmamız gerektiğini düşündüm. Şu anda o depodaki elmalar daha önce satıldığı fiyatın 10 katına satılacak noktaya geldi. İhtiyaçlar çok ama bunları yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Her yere adil hizmet götürüyoruz. Bu ülkenin kurtuluşunda bu dağın çocuklarının, Yörük ve Türkmenlerin çok büyük payı var. Bu dağların çocukları ülke için mücadele ediyor. Ülkenin sigortası olan bu bölgelere hizmet etmek adeta ibadet gibi” şeklinde konuştu.

“İNATLA HİZMETİ KIRSALDAN KENTE GÖTÜRECEĞİZ”

Kırsala hizmet yaparken gecikmiş adaletsizliğin bir hak olarak vatandaşlara ulaştırılmasından mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bazıları kırsal bölgelere hizmet vermemizden rahatsız oluyorlar. Ama bunu kabullenmek zorundalar. Biz adaletsizliği ortadan kaldırmak için daha önce verdiğimiz sözün sonuna kadar arkasında duracağız. İnatla hizmeti kırsaldan kente götüreceğiz. İnşallah en geç 2 yıl içerisinde Gülnarımıza yıllardır özlemini çektiği içme suyu gelmiş olacak ve Gülnar’ın 100 yıllık ihtiyacını karşılamış olacak. Biz olaylara hiç bir zaman günü kurtarmak anlayışı ile bakmadık. Desinler diye hiç bir iş yapmadık. Bugün yaptığımız otogar Gülnar’ın 100 yıllık hizmetini karşılayacak. Biz her işi gelecek kuşaklara hizmet edebilecek şekilde yapıyoruz. Mersin genelindeki hizmetleri ve Gülnar’daki hizmetleri biliyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin. Bize verdiğiniz destekleri inşallah boşa çıkarmayacağız. Sizlerin güvenine layık olabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye belirtti.

“GÜLNAR GÜLNAR OLALI BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ”

İlçede 16 yıldır belediye başkanlığı yapan Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise 4 yıl içerisinde Gülnar’a yapılan hizmetlerin geçmiş 100 yılda yapılan hizmetlerden daha fazla olduğunu söyledi. Günel, “Bugüne kadar Gülnar’a yapılan hizmetleri diğer belediyeler kıskandılar. Maalesef bugüne kadar Gülnar hizmet görmemiş. Gülnar’ın içecek suyu yoktu. Biz yıllardır bunun mücadelesini verdik. Gülnar’a içme suyu getirebilmek için 15 yıl boyunca Ankara’nın yolunu ipek yolu yaptık. 2014 seçiminden önce içme suyu projesini yaptırarak SUKAP kapsamına aldırdık. 2014 yılında Büyükşehir yasası ile Büyükşehir ve MESKİ’ye devredildi. Bunun üzerine sayın Burhanettin Başkana giderek, ‘Başkanım bu proje Gülnar’ın kaderi. Bu projenin mutlaka yapılması gerekir’ deyince Allah kendisinden razı olsun 22 milyonluk bir su projesinin yapımını kabul etti. Şu anda yapımına devam ediliyor. Gülnar en az 100 yıl susuz kalmayacak şekilde suyuna kavuşuyor. Bugün aynı zamanda Gülnar Otogarını da hep beraber açacağız. Gülnar ilçe olalı 100 yıl olmuş. 100 yıldır aldığı hizmetlerin hepsi son 4 yılda aldığı hizmete eş değer” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gülnar’da Dosteli Market’in, Eğitim Merkezinin , Halifeler Mahallesi İçmesuyu Terfi ve Şebeke Hattı ile Trafo ve E.N.H Yapım İşinin, Üçoluk Mahallesi İçmesuyu Terfi Hattı Yapımının açılışını ve Teknik Hizmetler Yerleşkesinin Temel Atma törenini protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştiren Başkan Kocamaz, hizmetlerin devam edeceğini ve yıllardır hizmet alamayan Mersin kırsalını kalkındıracaklarını belirtti.

GÜLNARLILARIN SU ÇİLESİ BİTİYOR

Mersin kırsalının en büyük problemi olan su sorunun çözmek için söz veren Başkan Kocamaz Gülnar’a 4 yılda toplam 159,64 km içme suyu hattı döşemesi gerçekleştirirken, Gülnar’ın 100 yıllık su sorununu yapımı devam eden Ilısu Projesi ile tamamen bitirecek. İçme suyu çalışmalarının yanı sıra Gülnar ilçesinin yollarını modern ve konforlu hale getirmek için 4 yılda, 249,49 km 1. Kat asfalt sathi kaplama, 183,40 km 2. Kat asfalt sathi kaplama, 22.08 km sıcak asfalt çalışması yapıldı.

GÜLNARLI ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

40 yılı aşkın süredir gelen her siyasi partinin yapım sözü verdiği ancak hayata geçirilemeyen, eski ve tehlikeli durumu nedeniyle vatandaşların ‘Sırat Köprüsü’ adını verdiği İshaklar Köprüsü Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak, Gülnarlıların hizmetine sunuldu. Ekonomik geçim kaynağının önemli bir kısmını tarımla sağlayan Gülnarlı çiftçilerin yüzü Büyükşehir Belediyesi ile güldü. 4 yıl boyunca Gülnarlı çiftçiye, 10.872 metre sulama borusu, Kırsal Alanları Tarıma Kazandırma Projesi kapsamında 3.860 Adet Zeytin Fidanı, 15.120 adet badem fidanı, 2.380 adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi,  ilçe genelinde dağıttığı antepfıstığı kavlatma makinesi, badem kırma makinesi, Kıl Çadırları Aydınlanıyor projesi kapsamında 29 adet güneş paneli ve ürün satış tezgahı ile teknik ekipman desteğini de çiftçiden esirgemedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA