“Bu zulmün hesabı sorulacak” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bu zulmün hesabı sorulacak”


 

OHAL’de mesleklerinden ihraç edilen KESK üyelerinin adalet bekleyişi 20 ayına girerken, KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Yusuf Kaya, “Bu halk elbette yaşatmış olduğunuz bütün bu baskı ve zulmün hesabını gün gelecek demokratik yollarla sizden soracaktır” dedi.

GİZEM EKİCİ

FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL Kapsamında yayımlanan KHK’larla haklarında idari ve hukuki hiçbir soruşturma olmamasına rağmen mesleklerinden ihraç edilen KESK’li kamu emekçilerinin adalet bekleyişi 20’inci ayına girdi. İhraç edildikleri günden bugüne kadar her hafta sonu Özgür Çocuk Parkında buluşarak, “işe geri iade” taleplerini yenileyen yüzlerce kamu emekçisinin bekleyişi ise devam ederken, burada açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, AKP hükümetine sert sözlerle yüklendi. İhraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı sosyal ve ekonomik mağduriyete rağmen iktidarın sessiz kaldığını ve yaşananlara göz yumduğunu ifade eden Kaya, “Aslında bu sessizlik ve çözümsüzlük ihraçlara neden olan siyasi iktidar ve sorumluluk makamında bulunanların suç işlediklerinin bir ifadesi olarak karşımızda durmaktadır” diye konuştu.

“BÜTÜN BU BASKI VE ZULMÜN HESABI SORULACAK”

Sözlerinin devamında AKP Hükümetine sert eleştiriler yapan Kaya, “İleri demokrasi, hak ve adaletten dem vuranlar 20 aydır yüz bini aşkın kamu emekçisinin haksız ve hukuksuz bir şekilde çalışma hakkı yani yaşama hakkı gibi temel bir insan hakkı elinde alınmışken herhangi bir çaba göstermeleri ülkemiz demokrasisinin geldiği nokta açısında da ciddi bir gösterge olarak karşımızda durmaktadır. OHAL ve KHK keyfiyeti üzerinde mağduriyetler ve hak ihlalleri yaratarak iktidarlarını sürdürmeyi düşünenleri bir kez daha uyarıyoruz. Haksızlık, hukuksuzluk ve baskı üzerinde ne demokrasiyi tesis edebilirsiniz ne de halkın gönlünde iktidar olabilirsiniz. Bu halk elbette yaşatmış olduğunuz bütün bu baskı ve zulmün hesabını gün gelecek demokratik yollarla sizden soracaktır. Bizleri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atarken suç işlediğiniz ve bu haksızlığı bir an önce gidermediğiniz sürece suç işlemeye devam ediyorsunuz” diye konuştu.

“BU KARANLIK GÜNLER ELBETTE BİTECEK”

Sözlerinin son bölümünde AKP Hükümeti’ne seslenen Kaya, OHAL’in kaldırılması çağrılarını yenileyerek, “KESK kurulduğu günden itibaren milyonlarca kamu emekçisinin ekonomik demokratik, özlük hak taleplerinin savunucusu olarak milyonların gönlündeki yerini çoktan aldı. Hiçbir baskı ve haksızlık karşısında boyun eğmedi. Bundan sonrada milyonların sesi ve vicdanı olmaya devam edecektir. KESK emek, demokrasi ve barış mücadelesinde ülkemizin sesi ve vicdanı olmaya devam edecektir. OHAL kalkacak. KHK’lar iptal edilecek ülkemize hak ettiği şekilde demokrasi gelecektir. Bu karanlık günler elbette bitecek ve biz gelecek güzel günler için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. OHAL kaldırılmalı, KHK’lar geri çekilmeli, hukuksuzca ihraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA