Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP milletvekillerine Akkuyu tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP milletvekillerine Akkuyu tepkisi


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı CHP’li milletvekillerinin tavrını eleştirerek, “CHP’nin bir tane milletvekili Mersin’de gösteri yapıyor. Bunların bu ülkede dikili bir ağacı yok” tepkisi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Erdoğan, Akkuyu’da nükleer elektrik santralinin temelinin atılmasına değindi. Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10’nu tek başına karşılayacak santralin temelinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte atıldığını hatırlatan Erdoğan, “Akkuyu Nükleer enerji Santrali ile Türkiye’yi nükleer enerji kullanan ülkeler ligine taşıyoruz. İnşallah şuandaki nükleer enerji potansiyelimizin yüzde 10’nu buradan karşılayacağız. İnşallah bundan sonra bir ikinci etabı var. Onu da Japonlar ile sözleşmemizi yaptık adımı atacağız. Üçüncüsünün de hazırlıklarını yapıyoruz görüşmeler devam ediyor. Bunun ilk reaktörünü 2023 yılında devreye alacağız bu yatırım ile daha ucuz ve daha temiz gerçek anlamda çevreci bir enerji kaynağı ile tanışmış olacak. CHP’nin bir tane milletvekili Mersin’de gösteri yapıyor. Ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Neyin gösterisi? Ya bunların işi gücü bu ya. Bunların bu ülkede dikili bir ağacı yok. Nerede hayırlı bir adım atıyorsam bunlar orada. Niye? Şerrin temsilcileri olması lazım ya, bunlar şerrin temsilcisi. Biz enerji sepetimizi dengeli bir hale getirirken bir taraftan da dış ticaretteki açığımız petrol ve doğalgaz kaynaklı sıkıntıları bir nebze olsun inşallah çözmüş olacağız. Diğer tüm konuda olduğu gibi bu meselede de ana muhalefet partisinin, direncine, tepkisine ve çelmelerine muhatap olsak da inşallah Akkuyu santralini hedeflediğimiz şekilde 2023 yılına kadar faaliyete geçireceğiz. Onlar istemese de onlar Türkiye’yi şikayet etse de biz milletimize ilk günkü aşk ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu tür utanmazlara rağmen Türkiye’yi büyütüp, muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kongre sonrası mevcut Başkan Necip Filiz tek liste halinde yapılan seçimde güven tazeledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kızının EGS Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen nikah törenine katıldı. Kısa bir süre burada kalan Erdoğan daha sonra hava yolu ile kentten ayrıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA