“HENÜZ ERKEN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HENÜZ ERKEN”


 

Bir dizi etkinlik ve ziyarete katılmak için Mersin’e gelen DSP Genel Başkan Önder Aksakal, partiler arasındaki ittifak görüşmeleri ile ilgili olarak “bugünden herhangi bir şey söylemek çok uygun değil” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal bir dizi etkinliklere katılmak için geldiği Mersin’de ilk olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Aksakal, yerel ve ulusal siyasete ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 4 akademisyenin hayatını kaybettiği olay üzerinden hükümetin akademi politikasını sert sözlerle eleştiren Aksakal,  “Bu manzara, dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz diyerek yola çıkan sapkın siyasetin eseridir. Üniversitelerimiz bilim üreten yuvalar olmak yerine, büyük çoğunluğu adına intihal denilen hırsızlama tezlerle kariyer sahibi olmuş sözde akademisyenlerle doldurulmuştur. Hâl böyle olunca, temelsiz, bilgisiz, yetersiz ve kişiliksiz aktörlerin egemenliği altında olan bir yapıdan bilim üretmek değil ancak kin, nefret, fitne ve kaos yaratmaları beklenebilir” dedi. 

“SORUNLARDAN BAHSEDEN KİMSE YOK”
Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların her geçen gün katlanarak büyüdüğünü ifade eden Aksakal, “Devleti ve milleti haraca bağladıkları yollardan, köprülerden, havalimanlarından, şehir hastanelerinden bahsediyorlar,  SİHA’lardan, zırhlı araçlardan anlatıyorlar. Üretimdeki düşüşten, tarımdaki tükenişten, sanayideki, turizmdeki gerileyişten, bitirilen hayvancılıktan bahseden yok. Elin parasıyla yapılan hovardalığın hikayesidir bunlar. Gemi’nin karaya oturduğunun bunlar da farkındalar” diye konuştu.

“İTTİFAK YASASI SADECE GENEL SEÇİMLER İÇİN GEÇERLİ”
Sözlerinin sonunda siyasi partiler arasındaki ittifak iddialarını değerlendiren Aksakal, DSP olarak hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde kendi adayları ile seçimlere gireceklerini söyledi. İttifak yasasını daha önceki dönemlerde meclise sunduklarını ancak o dönemde hükümetin bu yasaya yanaşmadığını ifade eden Aksakal, hükümetin kendi siyasal ihtiyaçlarına göre ittifak yasasını kullandığını söyledi. Aksakal, “İktidarın milletvekilliği seçimleri için kanunlaştırdığı ittifak yasası ile ilgili ayrı bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Sanki bu ittifak yasası ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bir ittifak yapılması gerekecekmiş gibi bir yanlış algı var. Bu yüzden biz DSP olarak özellikle Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde kendi adayımızı ülkemizin 81 ilinde göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“BUGÜNDEN HERHANGİ BİR ŞEY SÖYLEMEK ÇOK UYGUN DEĞİL”
Ayrıca yerel seçimlerde de ittifak konusunun kamuoyu tarafından sıkça tartışıldığını ancak bu konuda herhangi bir söz söylemek için erken olduğunu kaydeden Aksakal, “Burada gerçekçi olmak lazım. Türkiye’nin bütün yörelerinde toplumun tümünü temsil edecek yönetim yapılarının oluşturulmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Ancak sadece bizim partimiz iktidarda olsun ne olursa olsun mantığıyla kirli hesapların kirli ilişkilerin içerisine girmek siyasetin özgün yapısına terstir. Yerel seçimler normal süresi içersinde yapıldığı takdirde ki öyle görünüyor; genel seçimlerden sonra gerçekleştirilecek seçimler olduğu için bugünden herhangi bir şey söylemek çok uygun değil. Çünkü bazı erken seçim iddiaları telaffuz edildiği için hükümet ekonomik olarak da siyasal olarak da çok sıkışmış durumda. 2019 seçim takvimine kadar yerel seçimlerde bir erken seçim düşünülürse önümüzde daha çok uzun bir zaman var. Bu ittifak meselelerini parti teşkilatlarımızla ve kurullarımızla görüşerek günü geldiğinde DSP’nin en etkin olabileceği yöntemlerle değerlendireceğiz” dedi.    


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA