“HALKIN TEMSİLCİSİYİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HALKIN TEMSİLCİSİYİZ!”


 

Nükleer santrale karşı dava açacağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘şerrin temsilcisi’ dediği CHP’li Aytuğ Atıcı’dan, “40 yıldır yılı aşkın bir süredir engellemeye çalışıyorum. Biz halkın temsilciyiz, şerrin değil” yanıt geldi.

GİZEM EKİCİ

Partisinin ile kongresinde, Akkuyu Nükleer Santrali’nin durdurulması için AİHM’e gideceğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’ya ‘bunlar şerrin temsilcisi’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Atıcı’dan yanıt geldi. Konuyla ilgili il binasında basın açıklaması yapan Atıcı, Akkuyu’nun temelinin hukuk süreci devam ederken atılmasını hukuk skandalı olarak değerlenirdi. 

“HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINIYOR” 
Akkuyu için verilen ÇED olumlu raporunun iptali için Danıştay’a gittiğini ancak Danıştay’ın ret cevabı verdiğini, bunun üzerine davayı bir üst mahkemeye taşıdığını kaydeden Atıcı, “Hukuk süreci devam ederken, henüz tam netice alınmadan, Cumhurbaşkanı tarafından hukuk yok sayılarak nükleer santralin temeli atılmıştır. Hukuk tanımazlık en az nükleer santral kadar tehlikelidir. Dava süreci devam ederken bizleri yıldırmak için jet hızı ile 3 bin liranın üzerinde keşif bedeli istenmiş ve 3 bin lira civarında avukatlık bedeli isteneceği bildirilmiştir. Bunlar bizlerin yaşam mücadelesi verdiğimizi anlamaktan acizler. Danıştay’dan sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi’ne gideceğimi, o da olmazsa yüzde 86’sı nükleer santral istemeyen Mersinlilerin yaşam haklarını savunmak adına konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğimi söylemiştim. Bunun üzerine AKP Genel Başkanı tam da karakterine ve seviyesine uygun bir açıklama yaparak suçluluk psikolojisi içinde şunları söylemiştir; ‘CHP'nin bir tane milletvekili Mersin'de gösteri yapıyor. Ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın, neyin gösterisini yapıyorsun yahu. Bunların işi gücü bu. Bunların Türkiye'de dikili bir ağacı yok. Nerede hayırlı bir adım atıyorsan bunlar orada. Niye? Şerrin temsilcileri olması lazım ya. Bunlar şerrin temsilcisi.’ 40 yılı aşkın bir süredir nükleer santrali engellemeye çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizler şerrin değil halkın temsilciyiz” diye konuştu.

“ELEKTRİĞİ İKİ KAT PAHALIYA ALACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ucuz enerji elde edileceği’ ifadelerinin doğru olmadığını belirten Atıcı, “Şu anda elektriğin piyasa fiyatı 5 dolar sent civarındadır. Rusya ile yapılan anlaşmaya göre, Akkuyu Nükleer Santrali’nde üretilecek elektriğin yarısının Türkiye tarafından 15 yıl boyunca kilovatsaati 12,35 dolar sentten satın alınması zorunludur. Yani Ruslar ürettikleri elektriği şimdiki dolar kuruna göre piyasa fiyatının 2,5 katına bize satacaktır. 
Ruslar, alım garantisi dışında kalan %50’lik miktarı kendisi veya enerji perakende tedarikçileri vasıtasıyla serbest elektrik piyasasında satabilecektir.
Ruslar 22 milyar dolara mal ettikleri nükleer santralden, üretilen elektriğin yarısını 15 yıllık alım garantisi ile bize sattıklarında yaklaşık 35 milyar dolar kazanç sağlayacaktır. Diğer yarısını da aynı fiyattan sattığını varsayarsak, sadece 15 yılda yaklaşık 70 milyar dolar kazanacaktır. Anlaşmanın yapıldığı 2010 yılında dolar kuru 1.41 TL iken bugün 4 TL’yi aşmış durumda. Dolayısıyla nükleer santralin ucuz enerji getirdiği doğru değildir.
Cumhurbaşkanı nükleer enerji için “daha temiz ve gerçek anlamda çevreci” diyerek halkı yanıltmakta ve doğruları söylememektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA