“GÜZEL GÜNLER İÇİN 1 MAYIS’A” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÜZEL GÜNLER İÇİN 1 MAYIS’A”


 

Mersin’de 1 Mayıs işçi bayramı hazırlıkları son sürat devam ederken; bu yıl ki adres yine Cumhuriyet Meydanı olarak seçildi.

Mersin Valiliği’nin onayına sunulan programına göre saat 15.00’da TSG Stadı önünde toplanan emekçiler; buradan oluşturulacak kortej ile Cumhuriyet Alanı’na yürüyecek. 

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Emek Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama etkinliği hazırlıklarına başladı. 1 Mayıs Tertip Komitesi hazırladığı kutlama Program ile ilgili Petrol – İş Sendikası Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirirken; programın Mersin Valiliği onayına sunulduğu ve yanıt beklendiği öğrenildi. Basın açıklamasında Mersinli vatandaşları kutlamalara davet eden Platform bileşenlei,  “Güzel günler için 1 Mayıs’a” çağrısında bulundu. Burada Mersin Emek Demokrasi Platformu adına konuşan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Bu ülkede emeğiyle geçinen ve yok sayılmak istenen herkesi, 1 Mayıs için ilan ettiğimiz emeğin demokrasi seferberliğine güç vermeye çağırıyoruz” dedi. 

“TSG STADINDAN CUMHURİYET ALANINA YÜRÜYECEĞİZ”
“Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeği ile bu ülkeyi var edenler olarak 1 Mayıs’ta buluşacağız” diyen Göksoy, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi, 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istiyoruz. Bunun için yürüyüş ve miting isteğimizi ilgili makamlara ilettik. Buluşmak için saat 15.00’da Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında toplanıp, rengârenk kortejlerimizle, yürüyüş ve sloganlarımızla saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların ardında sanatçı Hüseyin Turan’ın konseriyle, emeğin 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele gününü coşkuyla kutlayacağız. Bu ülkenin OHAL koşulları altında emeğiyle yaşayan, yok sayılmak istenen gerçek sahipleri; işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimleri işsizler; kadın, erkek, LGBTİ bireyler, genç-yaşlı-çocuk binleri 1 Mayıs’ta buluşturacağız.” 

“CUMHUR’UN KİM OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ”
Sözlerinin devamında Mersinde yaşayan vatandaşlara seslenen Göksoy, “Açlık/yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilenler, ‘geçinemiyoruz’ diyenler, işsizler 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamını savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Bu daha başlangıç diyenler, hayır diyenler, barış diyenler, adalet diyenler 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, laiklik ve halkların kardeşliği 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Emeğini, yaşamını, doğasını, aklını, bedenini ve memleketi; sermayenin ve tek adam rejiminin kuşatmasına kaşı savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ diyenler meydanlarda olacak. Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmayacağını 1 Mayıs meydanlarından görkemli bir biçimde ilan edecek. OHAL gerekçe gösterilerek KHK ile işinden edilen kamu emekçileri ve taşerona kadro aldatmacasıyla, güvenlik soruşturmalarıyla işine son verilen tüm taşeron işçilerinin haklarını savunmak için de meydanlarda buluşacağız. Bu ülke için çalışan, emek veren ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için, Cumhur’un kim olduğunu göstermek için, birlik-mücadele ve dayanışma için 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA