YATIRIMCILARA “TEK DURAK’ KOLAYLIĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YATIRIMCILARA “TEK DURAK’ KOLAYLIĞI


 

Mersin’de hayata geçirilecek ‘Tek Durak Ofis’ için düğmeye basıldı. Sistemi ile yatırımcıların işlemlerini tek merkezden hızlı ve kolay bir şekilde yapması sağlanacak. Ayrıca yatırımcılar devlet teşvikleri ve yatırım yeri konusundaki sorularına da yanıt alabilecek.

Uluslararası yatırımlarda karşılaşılan bürokratik sorunların hızlı bir şekilde çözümlenmesi ile yerli ve yabancı yatırımcılara kolaylık sağlanması amacıyla, ilk kez 2017 yılında İstanbul’da uygulamaya konulan ve Mersin ile birlikte Adana, Ankara, Kocaeli ve İzmir’in de pilot il olarak belirlendiği “Tek Durak Ofis” projesinin istişare toplantısı Vali Ali İhsan Su Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; Ticaret Borsası’nda düzenlenen istişare toplantısına ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu’nun yanı sıra Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan ve temsilcileri, Mersin-Tarsus ve Silifke Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile Anamur, Erdemli, Mut, Silifke ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odaları ile ilgili kamu kurum ve kuruluş il müdürleri ile temsilcileri katılım sağladı.

“DEVAM EDEN YATIRIMLAR TAMAMLANDIĞINDA İLİMİZİN MEVCUT POTANSİYELİ 3-4 KAT ARTACAK”
Toplantıda yaptığı konuşmasına ekonomimizin gelişmesinin ve ülkemizin kalkınmasının doğrudan yatırımlarla ilgili olduğunu ifade ederek başlayan Vali Ali İhsan Su, yatırımların artırılmasının, ülkenin kalkınmasını ve vatandaşların refah seviyesinin daha da artırılmasını da beraberinde getireceğini kaydetti. 
Konuşmasının devamında, ülke ve ilin yatırımlarla hızla geliştiğini dile getiren Vali Su, “İlimizde bu çerçevede bir yandan önemli yatırımlardan Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu Projesi, Hızlı Tren ve ilimize kazandırılacak 8 turizm bölgesinin çalışmaları hızla devam ederken, diğer taraftan da ilimize daha çok turist çekmek için tarihi alanlardaki restorasyon çalışmaları ve tarımsal altyapı çalışmaları devam ediyor. Sonuç olarak ilimizde her alanda çok ciddi yatırımlar devam ediyor ve bu yatırımlar bittikçe mevcut potansiyelimiz 3-4 kat artacak.” dedi ve bu sayede bugüne göre çok daha fazla yatırımcının ilimize ve ülkemize gelerek yatırımlarını gerçekleştireceğini söyledi.

“YATIRIMCININ YÜRÜTECEĞİ İŞ VE İŞLEMLERİ DE KOLAYLAŞTIRMALIYIZ”
Yatırımların bir bir hayata geçirilmesi yanında, yerli ve yabancı yatırımcının yürüteceği iş ve işlemlerin de kolaylaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak sözlerine devam eden Vali Ali İhsan Su, “Bu bağlamda birinci ve ikinci etap OSB şu an faaliyette ve üçüncü etap OSB’de şu an yer tahsisi başvurusu aşamasındayız. Ardından dördüncü ve beşinci etapları da faaliyete geçireceğiz. Mut OSB ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı, kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlanacak. Silifke OSB’de geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Tarsus’a yeni bir Gıda İhtisas OSB kurduk, şu an kamulaştırma ile ilgili çalışmalar sürüyor. Hemen yanına Gıda İhtisas İşleme OSB kuruyoruz, şu anda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporları tamamlandı.” şeklinde konuştu ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün vatandaşlarımıza ve tarım sektörüne daha iyi hizmet verebilmek için Bakanlar Kurulu Kararıyla Tarım Teknoparkı’na dönüştürüldüğünü ve bu çerçevede çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

“YATIRIMCILAR BÜROKRATİK İŞLEMLERİNİ ARTIK TEK DURAKTAN HALLEDEBİLECEK”
Tüm bu yatırımlar ve çalışmalar tamamlandığında ise yatırımcıların önündeki bürokrasiyi çabuklaştırmak ve yatırıcıların kentte yatırım yapmalarını kolaylaştırarak daha cazip kılmak amacıyla, ÇKA çatısı altında kurulacak olan ‘Tek Durak Ofis’te ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan konusunda uzman personellerin yer alacağını da belirten Vali Ali İhsan Su, yerli ve yabancı yatırımcıların bu ofislere müracaatta bulunarak tüm işlemlerini en kısa yoldan tamamlamalarının sağlanacağını kaydetti.
Konuşmasının sonunda, yatırımcıların bürokratik iş ve işlemlerini tek duraktan, hızlı bir şekilde tamamlamalarını sağlayacak olan ‘Tek Durak Ofis’in Mayıs ayı öncesinde faaliyete başlamasının planlandığını ifade eden Vali Su, sözlerini projenin şehirde yapılacak olan yatırımların çok daha hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılmasına büyük katkı sağlayacağına olan inancını dile getirerek noktaladı.
ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu’nun da projeyi tanıtan bir konuma yaptığı ‘Tek Durak Ofis’ istişare toplantısı, projeye yönelik sunumlar ve görüş alış verişinde bulunulmasıyla devam etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA